Výrok "Kdo z vás na to má?" byl chyba, kaje se Paroubek

11.12.2010 8:41

Podle exšéfa ČSSD Jiřího Paroubka udělala jeho strana mnoho chyb. Bez viny za neúspěch nebyl ale podle sebe ani on sám.

Výrok "Kdo z vás na to má?" byl chyba, kaje se Paroubek

Více než půl roku po parlamentních volbách si exšéf ČSSD, který právě po květnovém debaklu strany z jejího vedení odešel, sype popel na hlavu.

Vůbec poprvé tak v prosincovém rozhovoru pro deník Blesk také připustil, že jeho výrok "Kdo z vás na to má?", který od doby vyřčení zlidověl a je hojně používán zejména Paroubkovými kritiky, nebyl příliš šťastný.

Nebylo to vhodné...

"Samozřejmě že to nebyl vhodný výrok a já to nepopírám," sdělil Blesku Paroubek s tím, že výrok byl určen pouze novinářům a navíc vytržený z kontextu.

A vrátil-li by se Paroubek v čase zpátky, konal by bývalý šéf ČSSD jinak i v dalších věcech. "Vyhodil bych analytika Novotného, ten už je tam od roku 1993 a myslím si, že zkornatělost jeho mysli došla příliš daleko," zkritizoval Paroubek Otu Novotného, který po volbách za jednu z příčin neúspěchu ČSSD označil právě jejího bývalého šéfa.

Ten nyní znovu zopakoval, že do jejího čela by se vrátil pouze v případě, že by se jí nedařilo. "A to bych jí zase na druhou stranu nepřál," dodal v rozhovoru.

Paroubek až po Sobotkovi s Haškem?

O post šéfa partaje se na březnovém sjezdu utkají zřejmě dva hlavní zájemci o tento post - úřadující předseda strany Bohuslav Sobotka a jihomoravský hejtman Michal Hašek. Jiří Paroubek by se o post ucházel zřejmě až v případě, že by oba selhali.

Více čtěte:

Manažerem ČSSD by mohl být starý straník Starec

Foto: Hans Štembera

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jas

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Toto Pavel Novotný nebude číst rád. Z ODS hřmí za kauzu Felix Slováček

17:08 Toto Pavel Novotný nebude číst rád. Z ODS hřmí za kauzu Felix Slováček

Překročil všechny meze, nemá v ODS co dělat. Známý provokatér Pavel Novotný, který je za občanské de…