Platit v taxíku kreditní kartou je risk. Můžete o ní přijít

12.12.2010 20:01

Zaplatit v taxíku kreditní kartou vás může stát víc než si myslíte. V Praze se objevilo několik případů, kdy taxikář cestujícímu při platbě úmyslně zaměnil platební kartu za cizí a z té posléze vybral peníze. Jediné řešení je nedávat kreditku z ruky.

Platit v taxíku kreditní kartou je risk. Můžete o ní přijít

Platit v pražských taxících platební kartou se může vymstít. Podle Sdružení pro bankovní karty se v listopadu stalo v Praze několik případů, kdy taxikář cestujícímu při platbě úmyslně zaměnil platební kartu za cizí. Taxikář pak z karty vybral peníze svého klienta prostřednictvím jeho karty a PIN kódu, který zadal v předešlé platbě. Informoval o tom ředitel sdružení Roman Kotlán.

"Pokud se cestující stane obětí uvedeného podvodu a po opuštění taxi zjistí, že nemá svou vlastní platební kartu, měl by urychleně kontaktovat svou vydavatelskou banku a kartu zablokovat," zdůraznil Kotlán pro Týden.cz.

Při placení nedávejte kartu z ruky

Sdružení pro bankovní karty v této souvislosti lidem radí, aby věnovali platbám maximální pozornost, dodržovali zásady bezpečného placení kartou a hlavně aby neztráceli nad kartou při placení kontrolu.

Jedním případem se zabývá policie

O této situaci psal už i deník Blesk a jedním z případů se zabývá policie. "Zabýváme se případem dívky, které taxikář vyměnil kartu, a než ji stihla zablokovat, přišla o 4400 korun," řekla deníku mluvčí pražských policistů Jana Rösslerová. Banky své klienty upozorňují na to, aby nedávali kartu z ruky.

Související:
Policisté nemají peníze. Přivydělávají si třeba jako taxikáři
Nepoctiví taxikáři z průvodců Prahou nemizí, tvrdí Okamura

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nip

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Fiala to musí říct první... Úniky z tajných služeb vybraným novinářkám? „Kauza“ Bystroň. Generál varuje

8:20 Fiala to musí říct první... Úniky z tajných služeb vybraným novinářkám? „Kauza“ Bystroň. Generál varuje

Není dobré, pokud tajné služby používají média k „únikům“ ze svých dokumentů, varuje generál a bezpe…