Pecina interně: Sobotka na premiéra nemá, jako šéf opozice taky blbý

14.12.2010 14:15

Exministr vnitra a poslanec ČSSD Martin Pecina si nedělá přílišné iluze o Bohuslavu Sobotkovi. Na funkci premiéra určitě nemá, na opozičního lídra s výhradami.

Pecina interně: Sobotka na premiéra nemá, jako šéf opozice taky blbý

Poslanec ČSSD Martin Pecina kritizuje úřadujícího předsedu ČSSD Bohuslava Sobotku. "Sobotka je pro mne jako předseda vlády do budoucna naprosto nereálná figura. Předsedu strany by asi dělat mohl. Ale opoziční a ještě by to dělal blbě. Tak jako teď...," ulevil si Pecina podle člena stranické intranetové komunity, který si nepřeje být jmenován.

Dále podle Peciny současná sociální demokracie potřebuje idealisty i pragmatiky.

Členové vedení ČSSD se naposledy pohádali na jednání grémia v pátek večer. Šlo o funkci tajemníka strany. Bohuslav Sobotka prosazoval na tuto funkci Martina Starce, který dosud vedl ústřední kontrolní komisi.

Bouřlivák David Rath ze Sobotkova křídla se během hádek pustil do Milana Urbana, kterého měl přede všemi označit za "hajzla". "Jen klasická předvolební polarizace. Docela normální situace," tlumil v následném vyjádření pro ParlamentníListy.cz slovní výpad středočeský hejtman. Starec následně kandidaturu odmítl.

Exlídr strany Jiří Paroubek opakovaně o Pecinovi hovoří s despektem a s tím, že on by předsedou ČSSD být nemohl. Pochválil jej však jako schopného úředníka. Právě v úřednickém kabinetu Jana Fischera Pecina zastával funkci ministra vnitra.

Související:
Ty hajzle! Volbu tajemníka ČSSD doprovodila brutální hádka
Starec nechal Slávka ve štychu, stěžuje si Škromach

Foto: Hans Štembera

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: ann

Ing. Martin Kolovratník byl položen dotaz

Byl byste pro, aby měli cyklisti SPZ?

Cyklisti jsou všude a dost často bohužel nedbají pravidel silničního provozu. Už víckrát se mi ale stalo, že udělali nějaký přestupek a vlastně jim to projde, protože je nemáte jak identifikovat, i když je třeba natočíte nebo je zachytí nějaká kamera. Neměli by mít na kole něco, podle čeho půjdou id...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

 Podepište, že nebudete topit uhlím. A klient ČSOB se vzepřel

7:21 Podepište, že nebudete topit uhlím. A klient ČSOB se vzepřel

ČSOB se chlubí tím, že „motivuje“ své klienty k zeleným řešením a nejinak se staví také ke svým fire…