Kariéra politologa? Kdepak, jen vychvalovat Věci veřejné

14.12.2010 14:42

Studenty politologie možná v minulých týdnech zaujal inzerát, v němž personální agentura hledá právě je pro monitoring médií. Portál Vaše věc.cz však zjistil, že jejich úkolem má být vstupovat do interaktivních pořadů a vychvalovat v nich stranu Věci veřejné.

Kariéra politologa? Kdepak, jen vychvalovat Věci veřejné

Prostřednictvím serveru Jobs.cz hledá personální agentura Retail Formation s.r.o. mladé pracovníky na pozici politolog - monitoring médií. „Pokud si snad mladí politologové myslí, že jim uvedený inzerát zajistí zářnou politologickou kariéru, můžeme je vyvést z omylu," píše se na webu Vaše věc.cz s odkazem na zkušenost jednoho ze zájemců.

„Čirou náhodou jsem na tom výběrku byl. Nezabalil jsem to hned v agentuře, když jsem se dozvěděl ty legrační peníze, ale šel jsem do druhého kola přímo do VV na Anděl trochu se informovat, jak to chodí, s tím, že se mi třeba podaří vyjednat trochu slušnou výplatu. Po dvaceti minutách jsem z pohovoru s díky odešel," líčí muž, který na inzerát odpověděl.

Chvála na dvě směny v interaktivních pořadech

Z toho, co se o nabízené pozici dozvěděl, vyplynulo, že Věci veřejné zaměstnávají tým lidí pracujících na směny, kteří pod falešnými profily vstupují do interaktivních pořadů typu Hyde Park, speciálů na ČT 24 a na zpravodajské servery, a vychvalují tam 16 hodin denně nejmenší vládní stranu, která v posledních měsících zaznamenala výrazný propad ve volebních preferencích.

Právě tato ne úplně nejférovější činnost je zřejmě důvodem, proč si Věci veřejné nehledají mladé politology samy, ale přes personální agenturu Retail Formation s.r.o. S tou je podle portálu Vaše věc.cz spojen Marek Ulman, jenž je spolumajitelem společnosti BF Development s ministrem dopravy a faktickým šéfem VV Vítem Bártou a jeho bratrem Matějem, který je nyní majitelem bezpečnostní agentury ABL.

Věci veřejné se rychle dostaly do kolejí dinosaurů, které kritizovaly

Vše nasvědčuje tomu, že se strana Věci veřejné vydává stejnou cestou jako ti, o nichž před květnovými volbami VV ústy svého předsedy Radka Johna tvrdily, že jsou to političtí dinosauři. Je to dobrý příklad už proto, že se lidé mohou na vlastní oči přesvědčit, že i ti „nejčistší" se dříve či později uchýlí k praktikám, které sami dříve odsuzovali.

Personální agentura Retail Formation nejen že v minulosti přijímala členy volebního štábu Věcí veřejných, ale prostřednictvím inzerce v časopise Věci veřejné hledala strážce pro bezpečnostní agentury. Není zřejmě náhodou, že svého času sídlila na stejné adrese, jako společnost ABL. Není těžké uhodnout, kdo byl příjemcem výdělků z inzerce v časopisu Věci veřejné. Ano, stejnojmenná strana.

K věci:

Bárta přiznal, že selhal. Lidé ho za to obdivují 

I Mussolini byl proti korupci. Přidejte něco, vyzývá list VV  

VV budou řešit důchodovou a zdravotní reformu 

Foto: Hans Štembera

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jih

Ing. Aleš Juchelka byl položen dotaz

Neutíkáte od problému?

Na vyřešení důchodové reformy jste měli dost času, když jste byli ve vládě, a to i ještě před covidem. Nepřišli jste s ničím a teď o ní nechcete ani s koalicí jednat, ale jak chcete i do budoucna prosadit nějakou zásadní reformu, když už teď se zdají jednání ve slepé uličce? Já mám obavu, že se jako...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Migranti a infekční choroby. „Vláda se to snaží bagatelizovat.“ Profesor Beran varuje

22:15 Migranti a infekční choroby. „Vláda se to snaží bagatelizovat.“ Profesor Beran varuje

Výskyt černého kašle v ČR dosáhl svého dlouholetého maxima. Vedle zvýšeného výskytu černého kašle se…