Hlavní postava kauzy Drobil: Knetig není k nalezení

20.12.2010 7:42

Poradce ministra Drobila Martin Knetig není k nalezení. Možná zmizel do ciziny, míní odvolaný šéf fondu životního prostředí Libor Michálek.

Hlavní postava kauzy Drobil: Knetig není k nalezení

Odvolaný poradce ministra životního prostředí Martin Knetig, který údajně přesvědčoval již také odvolaného ředitele Státního fondu životního prostředí Libora Michálka, aby přes fond získával peníze pro ODS a kariéru ministra Pavla Drobila, zřejmě zmizel do zahraničí.

Kauzu sledujeme ZDE

Uvedl to Michálek v České televizi. "Ani jsem se ho nesnažil kontaktovat. Dostal jsem indicie, že je v zahraničí," prohlásil Michálek.

Knetig neodpovídá novinářům na dotazy, telefon má vypnutý. Mluvčí protikorupční policie Roman Skřepek odmítl komentovat, zda byl již podat vysvětlení detektivům.

Nedělní OVM:
Michálek netušil, co spustí. A už nikomu nevěří
VV chtěji delangerizovat, TOP 09 nevěří Michálkovi

Michálek dodal, že s Knetigem byli až do léta přátelé. "Začalo se to hroutit v okamžiku, kdy jsem začal zjišťovat, že toto přátelství mělo být využito k tomu, abych v rámci fondu dělal nestandardní a netransparentní kroky, které měly za cíl vyvést část prostředků fondu na nějaké mimorozpočtové financování," řekl k úloze Knetiga Michálek.

Více:
Moravče, cos to dělal? Diváci se rvou za Michálka

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: ann

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Tomu věří neúspěšní. Plukovník rozebral dezinfo. A na koho cílí

21:50 Tomu věří neúspěšní. Plukovník rozebral dezinfo. A na koho cílí

Plukovník Ivo Zelinka byl hostem podcastu Čestmíra Strakatého. A řeč byla o ruské válečné propagandě…