Němcová zašla na vánoční výstavu v Betlémské kapli. Už podruhé

23.12.2010 11:55

Zcela nečekaně jsme ale získali zajímavou informaci o předsedkyni parlamentu Němcové a jejím vztahu k Vánocům - na tradiční Vánoční výstavě Betlémů pod Betlémskou kaplí, letos nazvanou Skleněné Vánoce. Miroslava Němcová, přesto, že tento týden byl politicky velmi horký, navštívila pražskou Betlémskou kapli už dvakrát!

Němcová zašla na vánoční výstavu v Betlémské kapli. Už podruhé

Jak se vyjádřil majitel vánoční výstavy ve sklepení Betlémské kaple Blahoslav Lukavec, paní Němcová poprvé pomalu kráčela výstavou, aniž hnula brvou. Pokusil se dělat jí průvodce, aby zjistil, jak se jí výstava líbí, ale příliš nereagovala, jen když jí představil několik exponátů z jejího kraje, z Vysočiny, malinko zjihla, ale to bylo vše. Trochu ho mrzelo, že se jí snad výstava nelíbí.

Pár dní na to se Blahoslavu Lukavcovi ulevilo. Miroslava Němcová se objevila na výstavě znovu, ve společnosti několika známých a všechny Betlémy i ostatní instalace si poměrně bedlivě prohlédla znovu.

Zdobení stromků jako záliba?

Parlamentní listy se vydaly na výzkum internetu, nenajde-li se někde něco o jejím vztahu k Vánocům. Našli jsme. Jednak o první adventní neděli ozdobila vánoční stromek na výstavě v Třebíči, pak zdobila stromky na výstavě Vánoční stromky v Havlíčkově Brodě a na třetí adventní neděli 12. prosince pozvala do Žďáru nad Sázavou významné ženy kraje, aby si ozdobily své stromky. Byly to módní návrhářky Beata Rajská a Dana Dobřichovská, ředitelka ZUŠ Mgr. Dana Foralová, ředitelka knihovny M. J. Sychry Mgr. Danuše Štefková a ekonomka Ing. Jana Ptáčková, manželka ředitele 4. ZŠ ve Žďáru nad Sázavou.

Také je možné, že si na Vánoční výstavu v Betlémské kapli přišla paní Miroslava Němcová pro inspiraci.

Více:

Věřící ministr Dobeš čeká na Vánoce přírůstek. Bude číst z Písma 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Lea Vlasáková

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Pražská plynárenská představila před zimou novinky

9:59 Pražská plynárenská představila před zimou novinky

V období, které je z pohledu odběratelů zemního plynu z celého roku nejpříhodnější, tedy před zaháje…