Zimola: Černou omáčku jsem se jíst nenaučil

24.12.2010 11:40

Hejtman Jihočeského kraje a stínový ministr pro místní rozvoj Jiří Zimola (ČSSD) má Vánoce a celé svátky velmi rád. Těší se na několik dní po sobě strávených s rodinou, na což během roku nemá příliš času.

Zimola: Černou omáčku jsem se jíst nenaučil

„Vánoce jsou pro mne skutečně chvíle, kdy mohu být se svými nejbližšími. Snažím se být s rodinou co nejvíce, ale přes běžný pracovní rok, vyjma dovolených, to není až tak jednoduché uspořit si dva, tři či více dní v kuse. Takže jsem i za tohle rád," řekl první muž kraje a podle žebříčku nejúspěšnější hejtman.

Bydlí stále v Nové Bystřici na Jindřichohradecku, kde býval deset let starostou, a tam svátky tráví. Kromě toho i pak na rodinné chalupě.

„Držíme tradici, že každý Štědrý den odpoledne jdeme s rodinou z mé i manželčiny strany na velkou rodinnou procházku. Pravidelně ji vždy zakončujeme svařákem v lesním hotelu Peršlák, nedaleko města. Doufám, že naše děti budou v této naší tradici potkávání se pokračovat, protože to tak děláme už mnoho let a je to moc milé," svěřil se serveru ParlamentníListy.cz hejtman.

Když Vánoce, tak aktivní a s rodinou

Štědrovečerní večeře je v klasickém stylu - rybí polévka, smažený kapr, bramborový salát, to na stole chybět nesmí. „Pořád jsem se nenaučil jíst takzvanou černou švestkovou omáčku. To je tradice od mého tatínka, který pocházel z Moravy. Ale třeba tomu časem přijdu na chuť," prozradil hejtman, který se narodil na Vysočině, ale od let svého dětství žije na jihu Čech.

Během svátků se s dětmi dívá v televizi na pohádky, věnuje se manželce, jezdí navštívit rodinu, přátele, a pokud zbude čas, vyráží na lyže.

„Já jsem poměrně aktivní člověk sportovec, takže lyžování, běžkování, to je moje. Nenudíme se a nabíjím tak síly pro další pracovní nasazení a zároveň trochu vypnu a vybiju přebytečnou energii," dodal první muž Jihočeského kraje.

Sobě i své rodině a všem lidem přeje hlavně zdraví, štěstí, úspěchy, a nadhled. „Bez nadhledu, humoru a kompromisu, to nejde ani v politice, ani v běžném životě, ať už člověk dělá jakoukoli profesi," dodal Jiří Zimola.


Čtěte také:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Radek Kraus

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

30 000 Kč pokuta za zákaz Ukrajincům. Mezitím další rvačka. „Policie ČR nepřijela.“

8:46 30 000 Kč pokuta za zákaz Ukrajincům. Mezitím další rvačka. „Policie ČR nepřijela.“

Ukrajincům vstup zakázán, demolují nám diskotéku. Tak se nedávno vyjádřil IMC Music Club ve východoč…