ČT se chválí za Školu princů a Peklo s princeznou

27.12.2010 14:07

Přesně v čase, kdy Česká televize jindy nasazuje na svém prvním programu zpravodajský pořad Události, odvysílala o Štědrý den pohádku Peklo s princeznou. S touto premiérou dokonce trumfla obvykle nejsledovanější televizi Nova.

ČT se chválí za Školu princů a Peklo s princeznou

Veřejnoprávní televize si za své vánoční pořady na ČT1 a ČT2 příliš pochvaly nevysloužila, ba spíše naopak. Co se jí ale povedlo, bylo to, že přilákala na Štědrý večer k obrazovkám nejvíce diváků premiérou pohádky Peklo s princeznou. Dívalo se na ni 41,5 procenta těch, co měli puštěnou televizi. Pro Novu se v danou chvíli rozhodlo 37,1 procenta diváků a s propastnou ztrátou skončila třetí Prima s podílem 5,1 procenta.

„Premiéra pohádky Peklo s princeznou se stala v dětské cílové skupině nejsledovanějším celovečerním pořadem roku 2010 a na Štědrý den ji vidělo 1 milion 805 tisíc diváků včetně dětí," informuje mluvčí České televize Ladislav Šticha s tím, že v dětské cílové skupině 4-14 let je to nejúspěšnější celovečerní pořad roku 2010, který vidělo v průměru 172 tisíc dětí.

Kromě pohádek bylo nejsledovanější finále Trapasů

Na Boží hod vánoční zařadila ČT1 od 20 hodin Školu princů, kterou sledovalo v průměru 1 571 tisíc diváků. Veřejnoprávní televize vyzdvihuje, že se Škola princů navíc stala nejúspěšnějším pořadem vysokoškolsky vzdělaných diváků po 20. hodině na všech televizích uplynulého týdne. Stejný den zhlédlo vpodvečer pohádkovou klasiku Zlatovlásku 1 milion 206 tisíc dospělých a dětí.

Z pořadů pro dospělé se o 23 tisíc diváků přehoupla přes milion sledovanost finále pořadu komediálních historek Trapasy. Z uvedeného výčtu je ale patrné, že se Česká televize vůbec nepokusila během tří svátečních dnů zaujmout nějakým kvalitním filmem dospělého diváka, jako by o něj nešlo ani trochu.

K věci:

ČT o Vánocích: Džihád proti všem dospělým s IQ nad 72 

Štědrovečerní zprávy jsou o ničem. Lidé je ale přesto musí vidět 

Události ČT, tak hluboko jste klesly. Až na polovinu 

Foto: ceskatelevize.cz

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jih

Jak chcete z Bruselu zajistit naši potravinovou soběstačnost?

Podle mě je to klišé a nemůžeme být potravinově úplně soběstační, obzvlášť dnes, kdy je dost nevyzpytatelné počasí. A i kdybychom soběstační byly, nebude nás to stát mnohem více než potraviny z dovozu? Podpora českých potravin je sice hezká věc, ale zas né každý na to má rozpočet. Stačí se podívat n...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Průlom. Vitásková se po letech blíží k vítězství

7:11 Průlom. Vitásková se po letech blíží k vítězství

Ústavní soud zrušil rozhodnutí obecných soudů, které bývalé předsedkyni Energetického regulačního úř…