Ministr Dobeš se dcerky nedočká, bude mít čtvrtého syna

28.12.2010 19:58

REVUE Šéf resortu školství, mládeže a sportu Josef Dobeš byl ještě před několika dny na vyhlášení sportovce roku i s těhotnou manželkou Lucií. Přírůstek do rodiny ministr očekává každým dnem. Do Nového roku si nedává žádná předsevzetí, má spíše přání. Přání, aby se vše dařilo! Jak doma, tak ve školství.

Ministr Dobeš se dcerky nedočká, bude mít čtvrtého syna

Dobeš má tři syny, jednoho s paní Lucií, jednoho z prvního manželství a jednoho v pěstounské péči. Teď čeká do rodiny další přírůstek, holčička to však opět nebude. "Máme už Davida, Jakuba a Kryštofa. Jak prozradil ultrazvuk, narodí se další chlapec. Bude se jmenovat Matouš," řekl ParlamentnímListům.cz Dobeš s tím, že pohlaví není pochopitelně to nejdůležitější, nejpřednější je zdraví.

K novoročním předsevzetím politiků:
Ptali jsme se politiků, co na sobě změní. Odpověď: Radši nic

Srovnávací zkoušky už na jaře

České školství není zrovna resortem, který by byl bezproblémový. Není tajemstvím, že znalosti dětí i středoškoláků jsou na často na velmi slabé úrovni. "Srovnávací zkoušky v pátých a devátých třídách ukáží, jak na tom konktrétní školy jsou. Poznáme ty dobré a špatné," tvrdí ministr. Ty dobré dostanou více peněz a ty špatné budou třeba v některých případech končit. "Dnes to říkám poprvé, zatím jsem to nikde nezvěřejnil, ale srovnávací zkoušky proběhnou už na jaře," prohlásil pro ParlamentníListy.cz Dobeš.

Miliardy zmizely

Dalším tématem, které hýbe školstvím jsou státní maturity a hlavně jejich technické provedení. "Maturity ještě nebudou on-line. Vše bude velmi složité a zaostalé. Otázky se budou rozvážet auty a bude to celé stát obrovské peníze. Já jsem tento neskutečný systém bohužel zdělil a čtyři roky s tím nemohu nic dělat. Všechny školy nejsou vybaveny počítači, přestože v minulosti tady byl projekt Počítače do škol, který stál extrémních pět miliard," podivuje se Dobeš a naznačuje, že šlo o nějaký velice podezřelý obchod.

Dále čtěte:
Dobeš: Ve sněmovně na mě padá deprese. Jen se tam kecá a kecá
Věřící ministr Dobeš čeká na Vánoce přírůstek. Bude číst z Písma

Foto: Hans Štembera

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tomáš Urban

Ing. Vojtěch Munzar byl položen dotaz

Zisk

Tvrdíte, že na zisku není nic špatného. Neprotiřečíte si? Protože byla to vaše vláda, která zavedla daň z mimořádných zisků. Naopak jsem si nevšiml, že byste nějak zásadně odstranili všudypřítomnou byrokracii, což jste před volbami slibovali. A další dotaz. Existuje podle vás nějaká hranice, kdy je ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Odložené Vrbětice: „Policie se zachránila.” Obvinění Koudelky

4:44 Odložené Vrbětice: „Policie se zachránila.” Obvinění Koudelky

Zdaleka ne všichni dotčení hráči se smířili s policejním konstatováním o konci vyšetřování výbuchů v…