Rath si přeje přežít Nečasovu vládu. Pak tu bude jako ve Švýcarsku

01.01.2011 13:49

Přání středočeského hejtmana je stylové, zcela splnil naše očekávání. Nejvíc si přeje, aby nám v roce 2011 neodešli všichni lékaři z našich nemocnic, sdělil ParlamentnímListům.cz Rath. Nejvíc se v novém roce bojí vlády Petra Nečase.

Rath si přeje přežít Nečasovu vládu. Pak tu bude jako ve Švýcarsku

Středočeský kraj, kterému do příštího roku přeje sociálnědemokratický hejtman David Rath, je veliký a má několik specifik: uprostřed trčí kraj Praha, dále pak má dvě statutární města - Kladno a Mladou Boleslav, středočeské hejtmanství je v Praze a hejtman bydlí v Hostivici.

Co se přání a očekávání týče, jehejtman jaksi rozezlen na zimu. ParlamentnímListům.cz se svěřil, že se nejvíc těší na jaro. „Mé největší je očekávání je, kdy konečně sleze sníh a přestane mrznout," zdůraznil.

Novoroční přání? Aby nás měl kdo léčit

Jeho přání je stylové a zcela splnil naše očekávání. „Nejvíc si přeji, aby nám v roce 2011 neodešli všichni lékaři z našich nemocnic, " sdělil Rath, který je sám lékařem.

Sledujeme téma Exodus lékařů

Mezi priority středočeského hejtmana bude samozřejmě patřit rozvoj zdravotnických zařízení, ale kdo v nich bude léčit, jestli se doktoři poděkují a odejdou? „Prioritou je dokončení rozpracovaných projektů v kraji. Jde o rozsáhlé rekonstrukce a modernizaci našich nemocnic, dostavbu několika domovů důchodců, rekonstrukci Jezuitské koleje v Kutné Hoře a buštěhradského zámku, vybudování rozlehlých zahrad u Jezuitské koleje a výstavba přírodního sport parku na území bývalého vojenského prostoru Ralsko." Vypadá to, že Středočeský kraj v příštím roce jen pokvete.

Nejvíc se bojím vlády Petra Nečase

Čeho se naopak v roce 2011 obáváte, zeptaly se ParlamentníListy.cz ještě hejtmana Ratha. „Obávám se, že díky vládním škrtům zchudne většina občanů a tím zchudne celá naše země, která se propadne do větší krize, " zavěštil si v odpověď.  „Největší problém vidím v současné vládě, která nás žene do hlubší hospodářské krize, " vidí Rath neradostnou budoucnost.

U Ratha bude jako ve Švýcarsku, jednou

„S trochou nadsázky si přeji, aby náš kraj co nejdřív vypadal jako kanton ve Švýcarsku, tedy byl stejně bohatý, čistý, bylo zde bezpečno a větší pořádek." Krásné přání.

Související:

Už žádné další korupční skandály, volá v novoročním přání Hašek
Dopřejte Ostravákům čistší vzduch, apeluje primátor Kajnar na vládu
Při Klausově projevu se k obrazovkám nahrnuly až tři miliony diváků

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Lea Vlasáková

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

30 000 Kč pokuta za zákaz Ukrajincům. Mezitím další rvačka. „Policie ČR nepřijela.“

8:46 30 000 Kč pokuta za zákaz Ukrajincům. Mezitím další rvačka. „Policie ČR nepřijela.“

Ukrajincům vstup zakázán, demolují nám diskotéku. Tak se nedávno vyjádřil IMC Music Club ve východoč…