Paroubek skončil s časopisem, stačí prý Vaše věc

06.01.2011 15:57

Podle exšéfa ČSSD Jiřího Paroubka prý již vydávání časopisu Trend ztratilo smysl. Zejména proto, že vznikl web Vaševěc.cz.

Paroubek skončil s časopisem, stačí prý Vaše věc

Exšéf ČSSD Jiří Paroubek se rozhodl ukončit vydávání časopisu Trend. Informoval o tom v prosincovém vydání tohoto periodika. To přitom fungovalo již od roku 1993.

ČSSD přitom v rozpočtu na letošek počítala s tím, že na předplatné Trendu poskytne 100 tisíc korun. Partaj tak nyní plánuje věnovat peníze na provoz Masarykovy demokratické akademie. Informaci přinesl server Novinky.cz

Sto tisíc Masarykově akademii

"Předpokládám, že bychom těmito prostředky posílili dotaci pro Masarykovu demokratickou akademii," sdělil deníku Právo úřadující šéf partaje Bohuslav Sobotka.

„Nebylo snadné udržet po celých osmnáct let vydávání Trendu. Žijeme v tržní ekonomice a vše stojí peníze. A dnes už dost peněz. Alespoň určitá finanční podpora ČSSD přišla až v posledních šesti či sedmi letech. Ta však kryla jen část nákladů," uvedl Paroubek v úvodníku posledního Trendu.

Když nebyly peníze, Paroubek sáhl do kapsy

„V prvních letech vždy, když chyběly Trendu peníze, tak jsem sáhnul do kapsy. Měl jsem ostatně firmu a peníze jsem vydělával. Později to nebylo třeba," doplnil s tím, že se domnívá, že čtenáři, kteří čerpali informace z Trendu, je nyní budou získávat z internetového serveru Vaševěc.cz.

Stejně jako Trend totiž tento web provozuje Společnost Williho Brandta a Bruna Kreiského. Jde o občanské sdružení, jehož zakladatelem je právě bývalý předseda ČSSD.

Více čtěte:

Paroubek na svém webu uráží Komárka. Může to být odveta

Hašek: J. Paroubek asi přišel na to, jaké hlouposti o mně jeho žena píše

Foto: Hans Štembera

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jas

Mgr. Ondřej Kolář byl položen dotaz

návrat Ukrajinců

Je podle vás fér někoho nutit jít válčit, když nechce, a lze takové lidi vůbec nějak motivovat? Jestli někdo před válkou utekl, myslíte, že je něco, co ho přiměje jít válčit? Vždyť není nic cennějšího, než život. A jelikož se válka pro Ukrajinu nevyvíjí vůbec dobře, není třeba řešit, co bude Ukrajin...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Toto není pokus o přepisování dějin...“ Oslavy osvobození. Bez ruské vlajky i hymny

10:13 „Toto není pokus o přepisování dějin...“ Oslavy osvobození. Bez ruské vlajky i hymny

Několik tisíc lidí se zúčastnilo pietního aktu a následného doprovodného programu v Muzeu na demarka…