Hašek z uzavřené konference: Nikdo neřekl, že bude otevřeno

08.01.2011 12:59

Pražská konference ČSSD probíhá doslova za zavřenými dvěřmi. V Domě barikádníků se účastníci konference dokonale zabarikádovali a média vyhnali nejen z jednacího sálu, ale ze všech prostor domu na ulici. Údajně na pokyn lídra pražské organizace Petra Hulínského.

Hašek z uzavřené konference: Nikdo neřekl, že bude otevřeno

Jeden z kandidátů na předsedu sociální demiokracie Michal Hašek, který je na konferenci ČSSD v Praze přítomen, to však popírá.

„Média měla přístup na zahájení jednání. Konference na základě dohody všech zástupců obvodních organizací jednání prohlásila za uzavřené," informoval server ParlamentniListy.cz smskou jihomoravský hejtman přímo z uzavřeného jednání. 

Ten zároveň důrazně vyvrátil původní informaci médií, že by si měl jednání za zavřenými dveřmi, bez přítomnosti novinářů, vyžádat dosavadní šéf pražské ČSSD a horký kandidát na znovuzvolení Petr Hulinský. "Není pravda, že by toto rozhodnutí učinil P. Hulinský a podsouvat mu to, je sprosťárna," informoval redakci dále Hašek s doplněním, že nikdo z delegátů, ani Hulinského protikandidát na šéfa pražské buňky Jiří Dienstbier ml., nenavrhl, aby byla konference médiím otevřena.

"Za samozřejmé považuji, že budou média informována průběžně o výsledcích voleb a nominací," napsal ParlamentnímListům.cz Michal Hašek.

Pražská ČSSD za zavřenými dveřmi volí předsedu

V sobotu byla zahájena krajská konference pražských sociálních demokratů, která zvolí vedení ČSSD Praha na příští dva roky. Podle informací ParlamentníchListů.cz se však žádné velké zemětření neočekává, alespoň co se volby nového šéfa týče.

Volební sněm ČSSD Praha ve strašnickém Kulturním domě barikádníků začal v devět hodin dopoledne. Pro novináře byl ale na žádost dosavadního lídra pražské ČSSD Petra Hulinského celý objekt i přilehlé prostory uzavřen. Co se děje za zavřenými dveřmi, lze tedy jen odhadovat. Pražští sociální demokraté zřejmě budou probírat vnitrostranické názorové proudy, které se mnohdy rozcházejí. Především kvůli uzavření koalice s ODS na pražském magistrátu.

Podle všeho budou proti sobě kandidovat dosavadní předseda krajské organizace Petr Hulinský a volební lídr na pražský magistrát Jiří Dientsbier ml.. Hulinský velmi pravděpodobně své předsednické křeslo obhájí.

Aktuálně: Hulinský obstál. Pražská ČSSD si ho znovu zvolila do čela


Související:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tomáš Urban

Mgr. Ondřej Kolář byl položen dotaz

návrat Ukrajinců

Je podle vás fér někoho nutit jít válčit, když nechce, a lze takové lidi vůbec nějak motivovat? Jestli někdo před válkou utekl, myslíte, že je něco, co ho přiměje jít válčit? Vždyť není nic cennějšího, než život. A jelikož se válka pro Ukrajinu nevyvíjí vůbec dobře, není třeba řešit, co bude Ukrajin...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

SÚKL: MUDr. Tomáš Boráň byl jmenován ředitelem Státního ústavu pro kontrolu léčiv

20:48 SÚKL: MUDr. Tomáš Boráň byl jmenován ředitelem Státního ústavu pro kontrolu léčiv

Ředitelem Státního ústavu pro kontrolu léčiv se 1. května 2024 stal MUDr. Tomáš Boráň. Na základě vý…