Důkazy: ABL politiky ODS sledovala. Bárta to stále popírá

13.01.2011 6:29

Ze stovek důkazů, jež má k dispozici Mladá fronta Dnes, vyplývá, že bezpečnostní agentura ABL, v jejímž vedení stál šéf dopravy Vít Bárta (VV) politiky ODS opravdu sledovala. Bárta ale dosud tvrdí, že to není pravda.

Důkazy: ABL politiky ODS sledovala. Bárta to stále popírá

Bývalá bezpečnostní agentura šéfa dopravy Víta Bárty (VV) zřejmě před několika lety skutečně sledovala politiky ODS. Deník Deník Mladá fronta Dnes (MfD) totiž získal řadu důkazů  - fotografie, videozáznamy či počítačové dokumenty, které to dosvědčují. A právě o ně již projevila zájem policie. Ta se přitom celou kauzou zabývá již od minulého roku.

Bárta Nečasovi lhal?

MfD zveřejnila první informace o údajném sledování politiků ODS ze strany ABL už loni v září. Bárta však tehdy obvinění popřel a premiéru Petru Nečasovi (ODS) tvrdil, že jeho společnost nikoho z občanských demokratů nesledovala.

Bárta na podzim také přímo odmítl, že by v minulosti přijal jakoukoli objednávku na kompromitaci politiků od pražské ODS; dokumenty, které to dokazovaly, tehdy označil za podvrh.

Vít i Matěj: Sledování neproběhlo

MfD však nyní získala stovky fotografií a desítky souborů či emailů, které sledování dokazují. Vít Bárta i jeho bratr Matěj, který nyní stojí ve vedení ABL, však jejich pravost popřeli a rozhovor na téma sledování deníku odmítli.

ABL byla založena v roce 1992, Bárta z jejího vedení odešel loni v únoru. Kvůli politice poté svůj poloviční podíl ve společnosti prodal svému bratru Matějovi, který je nyní jejím ředitelem.

Vše o kauze ZDE
Bárta: Dokument o sledování Šorfové je falzifikát


.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jas

Ing. Aleš Juchelka byl položen dotaz

Neutíkáte od problému?

Na vyřešení důchodové reformy jste měli dost času, když jste byli ve vládě, a to i ještě před covidem. Nepřišli jste s ničím a teď o ní nechcete ani s koalicí jednat, ale jak chcete i do budoucna prosadit nějakou zásadní reformu, když už teď se zdají jednání ve slepé uličce? Já mám obavu, že se jako...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Migranti a infekční choroby. „Vláda se to snaží bagatelizovat.“ Profesor Beran varuje

22:15 Migranti a infekční choroby. „Vláda se to snaží bagatelizovat.“ Profesor Beran varuje

Výskyt černého kašle v ČR dosáhl svého dlouholetého maxima. Vedle zvýšeného výskytu černého kašle se…