VašeVěc chce vydat Kočkoviny. Paroubek o tom neví

14.01.2011 22:15

Web Vaševěc.cz, u jehož zrodu stál exšéf ČSSD Paroubek, chce vydat knihu Bohumíra Ďurička Kočkoviny. Právě Ďuričko v týdnu uvedl, že ČSSD jej právě za knihu "vyplatila".

VašeVěc chce vydat Kočkoviny. Paroubek o tom neví

Kauza kolem sdělení Bohumíra Ďurička, že mu sociální demokraté zaplatili miliony poté, co odkoupili práva k vydání jeho knihy, v níž psal  o kontaktech na exšéfa ČSSD Jiřího Paroubka, financování strany a mafii, má zajímavý vývoj.

Server Vaše Věc, který založil právě expředseda ČSSD Jiří Paroubek, chce totiž knihu Kočkoviny nyní přeci jen zveřejnit.

Šéfredaktor serveru a bývalý vedoucí tiskového oddělení ČSSD Ondřej Macura to oznámil s tím, že se obrátil na majitele práv společnost Gitero Estates, zda by bylo možné knihu zveřejnit právě na jím vedeném serveru.

Macura: miliony nemáme

Podle Macury se ale Vaše Věc nechystá práva odkoupit. Jejich cena se totiž podle deníku MF Dnes, která o Ďuričkově obchodu informovala, pohybují v řádu milionů.

"Takové finanční prostředky nemáme," řekl Macura Aktuálně.cz. O tom, jak by mohla případná dohoda mezi ním a společností Gitero Estates vypadat, ale zatím hovořit nechtěl. "Zatím jsem jen poslal panu Kotrbovi dopisem žádost, zda by to bylo možné," dodal.

Práva jako výkupné skandálu?

Práva ke knize měla být údajně vykoupena před sněmovními volbami, aby se tak předešlo skandálu, jenž by mohl poškodit Jiřího Paroubka i sociální demokracii.

Firma Gitero Estates patří právníku Jakubu Kotrbovi, tedy partnerovi v advokátní kanceláři, kde působí i vlivný a velmi bohatý právník Miroslav Jansta. Ten pracuje mimo jiné pro ČSSD a dříve také osobně pro Paroubka.

Více čtěte:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Jana Šulcová

Mgr. Jana Zwyrtek Hamplová byl položen dotaz

svobodná média

Dobrý den, fakt byste za obálku na časopisu, která nikoho neuráží někoho hnala k soudu? Kde je pak nějaká svoboda? A třeba Respekt je známý svými obálkami, kde jsou často i karikatury a je používána nadsázka, někdy i černý humor. To jste se už všichni politici zbláznili, že byste chtěli zasahovat do...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jejda, pirátské špinavé prádlo. „Řežou se mezi sebou.“ V Praze problém až u soudu

4:44 Jejda, pirátské špinavé prádlo. „Řežou se mezi sebou.“ V Praze problém až u soudu

Prozradil pirátský poradce Petr Beneš z pražského magistrátu citlivé informace protistraně, s níž se…