Někteří Pražané se budou stěhovat, neutáhnou vyšší nájemné

15.01.2011 9:30

V Praze ještě neodstartovala deregulace nájemného. Navzdory tomu budou někteří Pražané nuceni se přestěhovat do menších a tedy i levnějších bytů. Na Praze 4 letos dojde k jednorázovému navýšení nájemného, které navíc nemusí být poslední.

Někteří Pražané se budou stěhovat, neutáhnou vyšší nájemné

K 1. lednu 2011 skončila v 60% bytů regulace nájemného. Mnohé nájemníky po Novém roce jímá hrůza a trápí je bezesné noci. Teprve čas ukáže, zda jsou jejich obavy na místě. Ve zbývajících 40% bytů regulace nájemného skončí k 1. lednu 2012.

Jedním z měst, kde zatím k deregulaci nedošlo, je i Praha. Navzdory tomu si mnozí Pražané budou muset již v květnu sehnat levnější bydlení. Konkrétně na Praze 4 dojde ke zvýšení nájemného až o dvacet korun, což je pro některé méně movité nájemníky příliš. A právě jim radnice nabízí přestěhování do levnějších bytů. V bytech se sníženou kvalitou dojde ke zvýšení pouze o deset korun.

Zdražování nekončí

Praha 4 ještě stále byty prodává. V konečné fázi si chce ve svém majetku ponechat přibližně 2400 bytů ve 120 domech. Dlouhodobé propočty ukazují, že současné nájemné ani zdaleka nepokrývá náklady na jejich opravu. Špatné zprávy pro méně movité nájemníky ovšem ještě nekončí. Radní totiž nevylužují, že do roku 2012 dojde k ddalšímu zdražení a to opět zhruba o 20 korun.

Související:

Na Zlínsku rostou dluhy za nájemné, ve hře jsou miliony

Ministr Jankovský: Návrhy NERVu rozhodně pod stůl nepadají

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

RNDr. Alexandr Vondra byl položen dotaz

svoboda slova

Cituji vás: ,,„Pak tu ale máme spoustu věcí označovaných za ‚dezinformační narativ‘ a podobně, kdy je zřejmé, že se toto označení používá jen jako zbraň proti politickým oponentům." Je zajímavé, že to říkáte zrovna vy, když tato vláda, kde je i ODS a ostatně hlavně sám Fiala dost často toto dělá a n...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Biden třikrát denně pleny. Už aby vyhrál Trump. Rusáci z Ukrajiny neodejdou. Český dvojitý agent promluvil

10:52 Biden třikrát denně pleny. Už aby vyhrál Trump. Rusáci z Ukrajiny neodejdou. Český dvojitý agent promluvil

„Poopravil jsem své názory. Už nejsem tak zapřisáhlý amerikanofil jako v osmdesátých letech. Možná, …