Budu-li šéfem ČSSD, nabídnu Sobotkovi funkci, zopakoval Hašek

16.01.2011 19:15

Stane-li se jihomoravský hejtman Michal Hašek šéfem ČSSD, ve vedení strany stane i její úřadující šéf Bohuslav Sobotka. Hašek to uvedl ve svém prohlášení.

Budu-li šéfem ČSSD, nabídnu Sobotkovi funkci, zopakoval Hašek

Jihomoravskému hejtmanu Michalu Haškovi stoupají šance na to, že se stane šéfem celé partaje. Pokud v boji o křeslo předsedy ČSSD vyhraje, je ochoten místo ve vedení partaje nabídnout také Bohuslavu Sobotkovi.

Právě úřadující předseda strany přitom o post šéfa ČSSD na březnové konferenci bude usilovat také. Hašek to napsal ve svém nedělním prohlášení.

SLEDUJEME téma volba předsedy ČSSD

Hašek děkoval

V tom také poděkoval krajským konferencím strany za důvěru. "Jsem rád, že je oslovila moje vize budoucího směřování ČSSD jako moderní levicové strany, která se pokusí získat zpět důvěru nejen tradičních voličských skupin, ale také např. mladých lidí či živnostníků, strany, která bude podporovat moderní a efektivní sociální stát, dostupnost a kvalitu veřejných služeb ve zdravotnictví, vzdělávání, sociální péči, strany s důrazným protikorupčním programem reprezentovaným důvěryhodnými osobnostmi," napsal v neděli Hašek s tím, že je rád, že v krajích zuspěli také jeho kolegové, kteří usilují o naplnění jeho vize.

Stranický sjezd, kde si ČSSD bude volit svého šéfa, se uskuteční už v březnu. Kromě předsedy strany a jejích místopředsedů zde bude jmenován také čestný předseda strany. Jím se pravděpodobně stane Valtr Komárek, jehož nominace vzbudila u některých členů strany vlnu nevole.

Více čtěte:

Dimun odhaluje Paroubka. Ne bijec, ale populista

Foto: cssd.cz

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jas

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jejda, pirátské špinavé prádlo. „Řežou se mezi sebou.“ V Praze problém až u soudu

4:44 Jejda, pirátské špinavé prádlo. „Řežou se mezi sebou.“ V Praze problém až u soudu

Prozradil pirátský poradce Petr Beneš z pražského magistrátu citlivé informace protistraně, s níž se…