K virtuální policejní straně se přidaly ženy s kočárky. Bude blokáda, varují

17.01.2011 18:29

Nedávno vzniklá virtuální politická strana Unie bezpečnostních složek Strana pro bezpečnost občanů s rozvojem členské základny nepolevuje. Přestože tvorba programu není zcela hotova, o sociální oblast se ve straně budou starat matky na mateřské.

K virtuální policejní straně se přidaly ženy s kočárky. Bude blokáda, varují

Ty se nyní k nově vzniklé virtuální straně oficiálně připojily a dohromady mají tak už přes šest tisíc členů. Další nespokojenci se prý časem určitě přidají.

S kočárkem na Prahu

Máme toho plné zuby, šetří se na dětech. Mateřská dovolená se neúměrně snížila a náklady rostou. Připojili jsme se k SBO a na 25. března nahlásíme blokádu Prahy. Jen v této chvíli máme již podporu 6 000 lidí - maminek, tatínků, dědečků a babiček a přijedeme i s kočárky," informovala server ParlamentníListy.cz Erika Kostlíková, zakladatelka facebookové stránky s názvem "Protest proti ubírání peněz maminkám".

Maminky hodlají protestovat i v případě zákazu akce. "Nebudeme na to brát zřetel, na naše potřeby jej evidentně také nikdo nebere," dodala Kostlíková.

Mám pistoli u pasu, ale už nemám práva?

Nově vzniklá virtuální strana se snaží oslovit všechny státní zaměstnance a jejich rodiny. "Vyzýváme také občany ČR, kterým již není lhostejný stav České republiky. Spojme své hlasy v prozatím virtuální straně SBO. Je čas na změny," stojí ve výzvě. Strana se rychle rozrůstá a za dva dny po vzniku už získala přes 500 členů.

Ze vzniku virtuálního politického subjektu bezpečnostních složek má značné obavy politolog Bohumil Doležal. "Nevím, že by se to kdekoliv jinde stalo, a to se nebavím o policistech, ale jen státních zaměstnancích. Ono už je samo o sobě zvláštní, že policisté mají odbory. Ale přímo politická strana, byť jen virtuální? To je extrémně nebezpečné," sdělil ParlamentnímListům.cz Doležal.

S jeho názorem ale logicky nesouhlasí předseda Unie bezpečnostních složek Miloš Plechatý, Tomu se nelíbí, že by policisté či vojáci jako součást ozbrojených složek měli být hozeni do škatulky "lidi bez práv". "Není to samozřejmě poslední iniciativa, se kterou jednáme, těch virtuálních nespokojenců je celá řada, chtělo by se to jen ujednotit, prozatím alespoň v té virtuální rovině," doplnil pro ParlamentníListy.cz Plechatý.

Policisté a hasiči jsou zákonem o služebním poměru omezeni v některých občanských právech. Nesmějí být členy politických stran ani hnutí a nesmějí stávkovat. Policisté a hasiči mohou být členy odborů, ale toto právo je zase upřeno vojákům.


Bublan se virtuální strany ozbrojených složek neobává

"Slyšel jsem o založení této virtuální strany, ale na výboru pro obranu a bezpečnost jsme to prozatím neprojednávali," sdělil redakci předseda sněmovního Výboru pro obranu a bezpečnost František Bublan (ČSSD). Ten nepředpokládá, že by strana získala masový charakter. "Zakladatelé této strany jsou členy Unie bezpečnostních složek a jsou trochu radikálnější, než třeba policejní odbory," uzavřel prozatím pro ParlamentníListy.cz Bublan.


Čtěte také:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Pavel Kozdera

Ing. Petr Mach, Ph.D. byl položen dotaz

cenzura

Jak v EU ovlivníte, zda u nás bude zachována svoboda projevu, kterou má snahu tato vláda omezit a jak píšete i vy, schovává to za jakýsi boj s dezinformacemi?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Toto Pavel Novotný nebude číst rád. Z ODS hřmí za kauzu Felix Slováček

17:08 Toto Pavel Novotný nebude číst rád. Z ODS hřmí za kauzu Felix Slováček

Překročil všechny meze, nemá v ODS co dělat. Známý provokatér Pavel Novotný, který je za občanské de…