Chalupa jmenoval exposlance Ježka tajemníkem na ministerstvu

18.01.2011 22:26

Nový ministr životního prostředí Tomáš Chalupa si přivede na úřad bývalého poslance za ODS a místopředsedu sněmovního kontrolního výboru Libora Ježka. ČTK o tom informovala mluvčí ministerstva Michaela Jendeková s tím, že Ježek bude státním tajemníkem. Jaké kompetence bude mít, zatím neví.

Chalupa jmenoval exposlance Ježka tajemníkem na ministerstvu

Novým státním tajemníkem na ministerstvu životního prostředí bude Libor Ježek. Doposud pracoval jako místopředseda ve sněmovním kontrolním výboru. Prý se má stát zárukou otevřené a průhledné správy ministerstva.

Ježek získá pro ministerstvo důvěru

"Od Libora Ježka si slibuji, že bude společně se mnou pracovat na navrácení ztracené důvěryhodnosti ministerstva na veřejnosti. Jeho práce v kontrolním výboru sněmovny byla příkladná. Dlouhodobě se věnoval potírání neprůhledné byrokracie ve veřejné i privátní sféře. Většina jím šetřených kauz byla často předmětem zájmu sdělovacích prostředků, věnoval se například velmi intenzivně kauze kolem Nejvyššího kontrolního úřadu," prohlásil Chalupa o nově nastupujícím řediteli.

Na ministerstvu bude podle Chalupy nikoli kvůli politice ale proto, aby řídil úřad podle hesla "Padni komu padni".

První personální změny

Uvedení Ježka do funkce je první změnou v personálním obsazení vedení ministerstva po pondělním příchodu nového ministra.

Bývalý ministr Drobil na svou funkci rezignoval v prosinci, když média přinesla odposlechy, ve kterých jeho poradce Martin Knetig naznačoval cesty, jak vyvést ze státního fondu peníze pro ODS. Ministr se tehdy ihned od poradce distancoval, za svou jedinou chybu označil špatný výběr lidí, které si přibral ke spolupráci.

Související:

Už ať Chalupa úřaduje, říká Stráský. Šumavu požírá kůrovec 

Ministr Chalupa: Na MŽP musí zvítězit ideologie zdravého rozumu 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vfe

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Všude jako v Bruselu. Bodání, vraždy, popravy. „Popírají to. Nebo hůř, tvrdí, že je to dobře.“

11:30 Všude jako v Bruselu. Bodání, vraždy, popravy. „Popírají to. Nebo hůř, tvrdí, že je to dobře.“

„Původní bílé křesťanské evropské obyvatelstvo je nahrazováno migranty stále se zrychlujícím tempem,…