Lékaři nezoufejte. Přidáme, trpělivost, slibuje Kalousek

25.01.2011 23:08

Pokud budou čeští lékaři trpěliví, dočkají se splnění svých podmínek. Alespoň takový "vzkaz" jim posílá šéf financí Miroslav Kalousek. Ten prý o situaci hovořil i s ministrem zdravotnictví Leošem Hegerem (oba TOP 09).

Lékaři nezoufejte. Přidáme, trpělivost, slibuje Kalousek

Čeští lékaři nemusí podle šéfa financí Miroslava Kalouska (TOP 09) zoufat. Mají totiž velkou šanci na to, že se jim zvýší platy a dosáhnou tak na hlavní podmínku své protestní kampaně Děkujeme, odcházíme.

K navýšení platů má podle šéfa státní pokladny dojít ale až ve chvíli, kdy bude schválena a realizována vládou chystaná reforma zdravotnictví.

Sledujeme téma EXODUS LÉKAŘŮ

Peníze navíc? Kalousek říká: Ne

"Neexistuje žádná varianta, že by vláda ze státního rozpočtu uvolnila do zdravotního systému nějaké další peníze, v tomhle nelze ustoupit," vysvětlil Kalousek serveru iDNES.cz.

TOP 09, jejímž členem je kromě Kalouska právě i ministr zdravotnictví Leoš Heger, podle něj před středečním zasedáním vlády, jež má hrozbu odchodu lékařů řešit, o problému jednala už v úterý.

Heger tak podle Kalouska bude právě na základě vnitrostranické diskuze s lékaři dále jednat. 

Heger bude slibovat

"Lékaři musí chápat, že zdravotní reforma povede ke zlepšení jejich odměňování, na druhou stranu dopady zákonů budou vidět příští rok či za dva roky. To, že musí reforma zdravotnictví vést ke zlepšení odměňování, o tom není pochyb," argumentuje Kalousek.

O lékaře se zajímají i známé osobnosti

Kromě politiků ale kampaň Děkujeme, odcházíme řeší i zástupci veřejného života. Ti se do celé věci vložili také v úterý, kdy kvůli krizové situaci ve zdravotnictví poslali otevřený dopis šéfu vlády Petru Nečasovi (ODS) a právě ministru Hegerovi.

Mezi signatáři dopisu, který stojí na straně lékařů, patří třeba kněz Tomáš Halík nebo herci Jiřina Jirásková a Jiří Suchý.

Více čtěte:

Hnusné a nefér. Bulvár vyděsil smrtí novorozeňat

Tisíce sester bez práce. Exministryně počítá spoušť po lékařích

Fotokoláž: hns

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jas

Ing. Martin Kolovratník byl položen dotaz

Byl byste pro, aby měli cyklisti SPZ?

Cyklisti jsou všude a dost často bohužel nedbají pravidel silničního provozu. Už víckrát se mi ale stalo, že udělali nějaký přestupek a vlastně jim to projde, protože je nemáte jak identifikovat, i když je třeba natočíte nebo je zachytí nějaká kamera. Neměli by mít na kole něco, podle čeho půjdou id...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ani Hitler si to nedovolil. Ochranný artefakt naší země vyvezen do Německa. Katolík drtí Pavla. V neděli akce

18:35 Ani Hitler si to nedovolil. Ochranný artefakt naší země vyvezen do Německa. Katolík drtí Pavla. V neděli akce

„Pokud ten pán neví, co se stalo 15. března 1939, tak je otázka, jestli je pro výkon funkce preziden…