Policie znovu obvinila Jančíka. Měl připravit radnici o miliony

27.01.2011 17:03

Bývalý starosta Prahy 5 Milan Jančík bude znovu čelit obvinění, protože měl v minulosti připravit radnici o miliony. Někdejšímu místopředsedovi ODS usnesení o zahájení trestního stíhání ještě nebylo doručeno, informují lidovky.cz.

Policie znovu obvinila Jančíka. Měl připravit radnici o miliony

Policie znovu obvinila kontroverzního exstarostu Milana Jančíka. Někdejší místopředseda pražské ODS měl připravit radnici o miliony. Úřady ale zatím oficiálně mlčí, protože Jančíkovi ještě nebylo doručeno usnesení o zahájení trestního stíhání. Lidovým novinám ovšem informaci potvrdil státní úředník obeznámený s vyšetřováním.

Kriminalisté obvinili Jančíka už jednou, žalobce ale vrátil případ k dopracování. Usnesení předtím nemělo všechny náležitosti vyžadované zákonem. „Chtěl jsem, aby byl precizněji popsán skutek, stanovena vyšší míra neoprávněného prospěchu a jinak vymezena doba, pro kterou je stíhán," upřesnil státní zástupce Martin Černý.

Exstarosta podezřelý ze zneužití pravomoci úřední osoby

Už dříve detektivové uvedli, že Jančík měl zneužít pravomoc úřední osoby. Například tím, že s Agenturou Praha 5 neoprávněně uzavřel smlouvu o postoupení pohledávek za víc než 63 milionů korun. Smlouva nemohla být uzavřena bez předchozího schválení zastupitelstva, sdělil již dříve mluvčí protikorupční policie Roman Skřepek. Jančík podle policie jednal s vědomím, že jde o nezákonný postup.

K věci:

Jančík pro ČT: Počkám si na to, s čím policie znovu přijde 

Jančík k obvinění: Jsem vytažen jako králík z klobouku 

Obviněný Jančík: ODS je v krizi, nemá pro voliče témata 

Foto: Hans Štembera

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jih

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Mladí si myslí, že všechno zachránili Američané“. Plzeňský památník obětí války se smutným osudem

21:38 „Mladí si myslí, že všechno zachránili Američané“. Plzeňský památník obětí války se smutným osudem

Zrezivělý památník; víc, než se na pohled zdá. Jména škodováckých obětí druhé světové války po necel…