Že nás vydíraj? Taky jsem občas nemocnej, podpořil lékaře Kraus

28.01.2011 23:13

Jan Kraus ve své talkshow glosoval aktuální politické dění. Zaujala jej zpráva doktorandů FSV, podle které se na 270 miliard korun vynaložilo na veřejné zakázky neprůhledně. Zastal se i lékařů.

Že nás vydíraj? Taky jsem občas nemocnej, podpořil lékaře Kraus

Moderátor Jan Kraus v pořadu Talkshow Jana Krause vysílaném televizí Prima hovořil o studii doktorandů Institutu ekonomických studií FSV, podle které se více jak 270 miliard korun vynaložilo na veřejné zakázky v posledních čtyřech letech neprůhledně. V této souvislosti se zastal lékařů, kteří požadují na zvýšení platů čtyři miliardy korun.

SLEDUJEME téma exodus lékařů

"Mně to přijde zábavný, zda nás lékaři vydíraj, nebo ne. Já lékaře podporuji, jsem občas také nemocnej," prohlásil Kraus. Svým názorem je tak v příkrém rozporu s prezidentem Václavem Klausem, který nátlakovou akci nemocničních lékařů odsoudil.

Více:
Klaus Hegerovi: Ti arogantní lékaři nesmí vyhrát
Lumpárna, syčárna. Politolog odsoudil lékaře ještě víc než Klaus
Pozdě, pane Engele. Lékaři zjistili, že výpovědi platí

Kraus upozornil také na politické třenice mezi ODS, ČSSD a VV. Politické strany přirovnal k mafiánským skupinám. "Je to jako boj mafiánských skupin. Je šance, že se začnou střílet," rýpl si Kraus do současné české politiky.

Dvě miliardy od pojišťoven k lékařům

Během pátku ministr zdravotnictví Leoš Heger (TOP 09) vyšel lékařům vstříc tím, že slíbil uvolnění dvou miliard korun na platy lékařů. Peníze by měl vzít zdravotním pojišťovnám. „Prosím proto všechny lékaře, aby přehodnotili své postoje a výpovědi stáhli," vyzval ministr ty, kdo se zapojili do akce Děkujeme, odcházíme.

„Vnímám to jako velký posun kupředu, ale ještě musíme analyzovat dopady jednotlivých kroků. Nedohodli jsme se zatím, jak budou vypadat garance návratu do práce těch kolegů, kteří dali výpovědi," uvedl Martin Engel, předseda Lékařského odborového klubu po jednání s ministrem zdravotnictví.

Lékařská komora i odborový klub žádají po Hegerovi záruku, že peníze skutečně půjdou na platy lékařů. To Heger odmítl. Jednat by se mělo ještě příští týden.

Související:
Umravníme nákupy a na platy hned bude, uvedl Heger

Stát utratil 276 miliard v neprůhledných veřejných zakázkách

Foto: frekvence1.cz

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: ann

Ing. Martin Kolovratník byl položen dotaz

Byl byste pro, aby měli cyklisti SPZ?

Cyklisti jsou všude a dost často bohužel nedbají pravidel silničního provozu. Už víckrát se mi ale stalo, že udělali nějaký přestupek a vlastně jim to projde, protože je nemáte jak identifikovat, i když je třeba natočíte nebo je zachytí nějaká kamera. Neměli by mít na kole něco, podle čeho půjdou id...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

George Soros. Nové nařčení, které nikdo jen tak nesmete

20:21 George Soros. Nové nařčení, které nikdo jen tak nesmete

Americký prezident Joe Biden se potýká při řešení situace na prestižních univerzitách, obsazených pr…