Škromach po konferenci: Prdelačka, buchty, ovárek, slivovice

29.01.2011 22:31

Téměř ideální zakončení náročné, pracovní soboty zažil místopředseda sociální demokracie Zdeněk Škromach. A jako obvykle: se svými pocity se podělil s početnou fanouškovskou základnou na Facebooku.

Škromach po konferenci: Prdelačka, buchty, ovárek, slivovice

"Zdeněk Škromach se probudil do mrazivého slunečného rána. Skoro jako v pohádce. A teď již na cestě na Jihomoravskou konferenci, kde se střetnou na domácí půdě o nominaci oba kandidáti na předsedu ČSSD. Ale údajně až po návratu z konference Olomouckého kraje," uvedl Škromach v sobotu ráno na sociální síti Facebook.


Podporu jihomoravské ČSSD nakonec získal úřadující šéf strany Bohuslav Sobotka, který porazil svého oponenta v podobě Michala Haška o 11 hlasů a dotáhl tak jeho výrazný počáteční náskok. V nominacích na šéfa strany je situace momentálně 7:6 pro Haška.

Po skončení konference Škromach překvapivě vynechal jakékoli hodnocení. Na místo toho uvedl: "Ještě zastávka u hasičů v Pustiměři na zabijačku. Prdelačka i ovárek, prokládané dobrou slivovičkou, buchtami od paní starostové neměly chybu. Pochvalovali si hasičské auto, se kterým jim pomohl hejtman Hašek. Určitě si ho za svoji práci zaslouží. A teď už mrazivou mlhou domů. Hezký sobotní večer."

Pro úplnost: Sobotkovo vítězství na jižní Moravě je obzvlášť cenné. Pro oba kandidáty je totiž jihomoravská ČSSD domovskou organizací. Sobotka pochází z Vyškovska, Hašek z Brněnska.

Nominaci na šéfa ČSSD získal Sobotka i na olomoucké krajské konferenci. O šéfovi strany se ale rozhodne až v březnu na sjezdu, rozhodnutími krajů se běžně řídí asi třetina účastníků.


K sobotní konferenci:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: tan

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Tomu věří neúspěšní. Plukovník rozebral dezinfo. A na koho cílí

21:50 Tomu věří neúspěšní. Plukovník rozebral dezinfo. A na koho cílí

Plukovník Ivo Zelinka byl hostem podcastu Čestmíra Strakatého. A řeč byla o ruské válečné propagandě…