Nečas, kníže a Klaus ladili noty na Brusel

03.02.2011 11:59

V pátek se poprvé v tomto roce setkají hlavy států a předsedové vlád 27 zemí EU na zvláštním zasedání Evropské rady. Před tímto setkáním spolu jednali prezident Václav Klaus, premiér Petr Nečas i ministr zahraničí Karel Schwarzenberg.

Nečas, kníže a Klaus ladili noty na Brusel

Hlavními tématy zítřejšího jednání Evropské rady budou v Bruselu energetika a inovace, dvě odvětví, která jsou klíčová pro budoucí růst a prosperitu Evropy. Účastníci summitu budou usilovat o posílení spolupráce v oblasti čistých energetických technologií, energetické účinnosti a obnovitelných zdrojů energie. Půjde jim o dosažení integrovaného evropského trhu s energií a fungující infrastruktury v celé Evropě.

Poprvé zde bude použito ustanovení o vázaném mandátu. „Ještě nikdy tato procedura neproběhla. Proto jsme včera projednali projednávání tohoto bodu, abychom to projednali s prezidentem i demokratickou opozicí," řekl premiér Petr Nečas, proč bylo třeba prodiskutovat stanoviska. Vázaný mandát znamená, že bude vyžadován souhlas obou komor Parlamentu a ratifikace prezidentem republiky.

K věci:

Přímá volba: Zřejmě Fischer a Zeman. ODS může překvapit

Senát je důvěryhodnější než Sněmovna, tvrdí STEM

Foto: Hans Štembera

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jih

Mgr. Ondřej Kolář byl položen dotaz

Navrácení Ukrajinců

Proč by měli Ukrajinci, kteří už na Ukrajině nežijí třeba 20 let jít nyní za Ukrajinu bojovat? Nebo i ti, co jít bojovat nechtějí z jakýchkoliv důvodů, proč je nutit? Navíc nechápu to, že nejdřív jste vehementně podporovali přijetí uprchlíků z Ukrajiny a teď je zas tlačíte k návratu. Zamýšlel jste s...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministerstvo kultury přijímá nominace na Státní ceny za rok 2024

16:08 Ministerstvo kultury přijímá nominace na Státní ceny za rok 2024

Ministerstvo kultury přijímá návrhy na udělení ceny v oblasti literatury, překladu, divadla, hudby, …