ČSSD podceňovala inteligenci voličů, kaje se Sobotka

04.02.2011 21:20

Po jihomoravském hejtmanovi Michalu Haškovi (ČSSD) se od politiky exšéfa strany Jiřího Paroubka poprvé distancoval i úřadující šéf partaje Bohuslav Sobotka.

ČSSD podceňovala inteligenci voličů, kaje se Sobotka

Úřadující lídr ČSSD Bohuslav Sobotka poprvé veřejně přiznal, že se jeho strana v rámci volebního programu a předvolební kampaně orientovala na méně inteligentní voliče a podcenila jejich kulturní úroveň.

Právě to tak prý mohlo stát za květnovým volebním neúspěchem strany. "Používaný typ argumentace i výrazové prostředky (teatrální politický marketing, cirkus) poněkud podceňoval inteligenci i kulturní úroveň voličů," připustil Sobotka ve svém manifestu před volbou nového vedení ČSSD.

Sobotka se distancuje od Paroubka. Poprvé

Sobotkovo přiznání, že dosavadní styl ČSSD podceňoval inteligenci a kulturní úroveň voličů, se výrazně liší od politiky, již prosazoval bývalý šéf strany Jiří Paroubek.

Od jeho přístupu se ale dosud více odděloval Sobotkův hlavní volební rival, jihomoravský hejtman Michal Hašek

Na zatím poslední předsjezdové krajské konferenci ČSSD v jihomoravské Pustiměři mluvil v ironické narážce na Paroubka o tom, že "Marťani nepřiletěli". Právě o nich totiž Paroubek v minulosti s nadsázkou mluvil coby o potenciálních koaličních partnerech.

Hašek a Sobotka jsou si rovni. Alespoň v preferencích

Souboj o šéfa strany je zatím velmi vyrovnaný, v nominacích na předsedu vede zatím po krajských konferencích 7:6 Hašek, ale očekává se, že po sobotní poslední krajské konferenci ve středních Čechách bude stav vyrovnaný.

Jiří Paroubek rezignoval na funkci předsedy strany poté, co jeho strana sice v květnových volbách zvítězila, nedosáhla však dostatečného počtu hlasů na to, aby sestavila vládní koalici.

Více čtěte:

  • Kočkovi se vztekají. Skutečně Ďuričko dostal "držkohubné" za miliony?
  • Paroubek se prý uměl postarat, aby Ďuričkova kniha o něm nevyšla
  • Sobotka nechá prověřit, jestli ČSSD platila Ďuričkovi
  • Foto: cssd.cz

    Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

    reklama

    autor: jas

    Mgr. Ondřej Kolář byl položen dotaz

    návrat Ukrajinců

    Je podle vás fér někoho nutit jít válčit, když nechce, a lze takové lidi vůbec nějak motivovat? Jestli někdo před válkou utekl, myslíte, že je něco, co ho přiměje jít válčit? Vždyť není nic cennějšího, než život. A jelikož se válka pro Ukrajinu nevyvíjí vůbec dobře, není třeba řešit, co bude Ukrajin...

    Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


    Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

    Další články z rubriky

    SÚKL: MUDr. Tomáš Boráň byl jmenován ředitelem Státního ústavu pro kontrolu léčiv

    20:48 SÚKL: MUDr. Tomáš Boráň byl jmenován ředitelem Státního ústavu pro kontrolu léčiv

    Ředitelem Státního ústavu pro kontrolu léčiv se 1. května 2024 stal MUDr. Tomáš Boráň. Na základě vý…