Disident Hučín zbohatl. Zdědil továrnu na nábytek

05.02.2011 11:53

Někdejší disident a bývalý důstojník Bezpečnostní informační služby Vladimír Hučín zdědil významný podíl v přerovské společnosti Kazeto, která se zabývá výrobou bytových doplňků, lepenkových kufrů, krabic a šanonů. Po dlouhých letech, kdy chodil po soudech a nemohl sehnat práci, se tak už zřejmě nemusí obávat o svou budoucnost, píše Mladá fronta Dnes (MfD).

Disident Hučín zbohatl. Zdědil továrnu na nábytek

Hučín byl před lety obviněn a obžalován z několika trestných činů. Byl podezřelý z podněcování levicového extremismu v 90. letech, kdy pracoval v BIS. Soudy jej osvobodily. Rehabilitován byl i za svou předlistopadovou činnost, kdy skončil několikrát i ve vězení.

Dědictví po Zejdovi

Část svého polovičního podílu ve společnosti Kazeto odkázal Hučínovi spolumajitel podniku Karel Zejda, který před časem ve věku 87 let zemřel.

"Velmi mi pomáhal již za totality a podporoval mě i nyní, když jsem například kandidoval do Senátu. Posledních pět let jsem se o něj staral. Bral jsem to jako splátku dluhu za jeho podporu," řekl listu Hučín, který prý takové dědictví vůbec nečekal.

Nejspíš získal čtvrtinu podniku

Advokát Milan Hulík, který Hučína i Zejdu v minulosti zastupoval, potvrdil MfD, že dědické řízení začalo. Hučín se už zúčastnil zasedání managementu firmy a jako nový vlastník byl představen také bance. "Jsou to pro mě nové věci, ale představu, co dál, už mám," řekl Hučín. Jak velký podíl v Kazetu zdědil, není zatím přesně jasné. Mluví se dokonce až o čtvrtině podniku.

Kazeto patří například mezi největší dodavatele firmy IKEA. Podle předběžných údajů z loňského listopadu očekává vedení společnosti Kazeto za loňský rok návrat do černých čísel. Podle tehdejších odhadů firmy by čistý zisk mohl činit asi 12 milionů korun.

V roce 2009 se společnost propadla zejména v důsledku vyplaceného odstupného propuštěným zaměstnancům do ztráty 22,5 milionu korun. Předloni totiž musela kvůli poklesu objednávek ze zahraničí snížit počet pracovníků z 902 na 436.

Související:

Milost pro Brožovou-Polednovou? Političtí vězní se bouří. Hučín taky 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vfe

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

George Soros. Nové nařčení, které nikdo jen tak nesmete

20:21 George Soros. Nové nařčení, které nikdo jen tak nesmete

Americký prezident Joe Biden se potýká při řešení situace na prestižních univerzitách, obsazených pr…