Slaměný vdovec Bárta atakoval tombolu. Vyhrál šaty za 50 tisíc

07.02.2011 7:05

Ač na ples ve Státní opeře Praha dorazil šéf dopravy Vít Bárta (VV) bez své manželky, zábavu si užíval plnými doušky. Nebylo to ale zadarmo - jen do tomboly vložil totiž 25 tisíc korun. A vyplatilo se mu to.

Slaměný vdovec Bárta atakoval tombolu. Vyhrál šaty za 50 tisíc

Ministr dopravy Vít Bárta (VV) se stal pomyslným vítězem tradičního Plesu v Opeře. Alespoň co se účasti a výhry v tombole týče. Zakoupil si totiž 50 lístků v celkové hodnotě 25 tisíc korun, čímž se stal nejaktivnějším soutěžícím.

Jeho snaha ale nepřišla nadarmo. Na jeden z lístků totiž vyhrál šaty od návrhářky Beaty Rajské v hodnotě 50 tisíc korun.

Klasnovou plesy neberou

Těmi může obdarovat třeba svoji manželku, poslankyni VV Kateřinu Klasnovou. Ta jej však na sobotním plese nedoprovázela.  "Kačenka podobné akce nemusí, ale kvůli mně váhala, zda půjde. Nakonec nešla, protože ji více než týden trápí viróza," vysvětlil Bárta deníku Blesk důvod absence Klasnové.

Podle deníku si však Bárta z toho, že byl v sobotu slaměným vdovcem, těžkou hlavu nedělal. V uzavřené lóži se totiž prý družně bavil s dalšími svými partajními kolegy, třeba poslankyní Kristýnou Kočí a jejím přítelem.

Bárta přispěl na dobročinné účely

Výtěžek z tomboly, do níž Bárta vložil desetitisíce, půjde na dobročinné účely. Rozdělí si jej mezi sebe Červený kříž a Nadace Terezy Maxové. Ples ve Státní opeře Praha přitom celkově vynesl více než půl milionu korun.

Vít Bárta se v poslední době potýkal se znovuobnovenou kauzou kolem jeho bývalé bezpečnostní agentury ABL. Ta se podle deníku MF Dnes měla v letech 2006 a 2007 podílet na sledování politiků ODS v Praze 11.

Sledujeme kauzu ABL

Na celé aféře je pozoruhodné zejména to, že se k ní právě šéf dopravy často vyjadřuje poměrně odlišně. Zatímco ještě na podzim tvrdil, že ABL se sledováním neměla vůbec nic společného, v lednu tohoto roku připustil, že se na něm částečně mohla podílet.

Za svou mystifikaci se posléze omluvil i šéfu vlády Petru Nečasovi (ODS), jemuž dal na podzim čestné slovo, že tomu tak nebylo. Nečas jeho omluvu přijal.

Více čtěte:

Bárta se s tím na Primě nepáral, hodnotí odborník

Bárta sdělil, proč mluví do všeho. Je prý dobrý manažer

Paroubek: Bárta útočí na kmotra mé dcery. Ten hovoří o potrefené huse

Foto: Hans Štembera 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jas

O Vrběticích máte jasno

Paní Pekarová Adamová, případ byl odložen, tj. že se nepodařilo získat důkazy o spáchání tr. činu. A pokud je to jinak, proč příslušné orgány nezahájily tr. stíhání, trestní stíhání v nepřítpmnosti, nebo žádaly vydání atd.O vině rozhoduje soud, nikoliv policie nebo BIS. mŮŽETE MI PROSÍM ODPOVĚDĚT.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Tisíce Kč jen za procházku. Chorvati v létě pořádně přitlačí

8:44 Tisíce Kč jen za procházku. Chorvati v létě pořádně přitlačí

Chystáte se letos v létě do Chorvatska? Pak si připravte nemalý finanční obnos i v případě, že budet…