Dimun: Nejen mě. ČSSD má seznam lidí, které chce zlikvidovat

09.02.2011 5:33

Bývalý PR manažer ČSSD má za to, že existují celé seznamy nepohodlných spolupracovníků expředsedy Paroubka, kteří mají být odstraněni z ČSSD. Předseda Krajského výkonného výboru Ústeckého kraje Arno Fišera to popírá. Sám Paroubek má za to, že ve prospěch Dimunova tvrzení svědčí podivné okolnosti, za jakých byl vyloučen ze strany.

Dimun: Nejen mě. ČSSD má seznam lidí, které chce zlikvidovat

V tradiční baště sociálních demokratů, v Ústeckém kraji to vře. Nový předseda Krajského výkonného výboru Arno Fišera Paroubkovi neposkytl prostory na jeho tradiční pondělní tiskovou konferenci. Paroubek na oplátku vyčítá krajskému vedení, jak nevybíravě se v kraji nakládá s bývalým PR manažerem ČSSD Petrem Dimunem.

Související: Paroubek už nerozhoduje. Ústečtí ho nepustili do zasedačky


Seznamy budoucích obětí

O dosud nepravomocném vyloučení Petra Dimuna z ČSSD v Klášterci nad Ohří již ParlamentníListy.cz podrobně informovaly. Dimun redakci mimo jiné sdělil, že noví představitelé ČSSD v kraji, v čele s Arnem Fišerou údajně vedou seznamy nepohodlných osob, kterých se dříve či později chtějí zbavit.

„Své vyloučení dávám do souvislosti s tím, jak dopadla krajská konference, po níž prý byli někteří členové konfrontováni s tím, že vznikají seznamy, koho je třeba zlikvidovat," prohlásil pro ParlamentníListy.cz Dimun. Jde prý o lidi spojené s poslancem Paroubkem a bývalým předsedou KVV Petrem Bendou.

Expředseda ČSSD svého bývalého spolupracovníka v těchto úvahách podpořil. I Paroubek má totiž názor, že podobné seznamy nejspíše existují. Podle něj to lze odvodit z toho, že lidé jako Arno Fišera či poslanec Jaroslav Foldyna mluví o lidech, kteří musí být odejiti, aby se strana pročistila.

Paroubkovy blbiny

Fišera i dlouholetý odpůrce politiky Jiřího Paroubka Foldyna podobná nařčení rezolutně odmítají. „Svědčí to o tom, že od své „porážky" a odchodu z vedení ČSSD intenzivně pracuje a je enormně zatížen. Pokud takto hovoří, je to známka vyčerpanosti," řekl ParlamentnímListům.cz Foldyna.

Fišera se k Paroubkovým výrokům nechtěl vyjádřit vůbec s odůvodněním, že si nejprve chce pohovořit přímo s ním. „Pokud o nějakých seznamech ví, ať je ukáže, jinak je to další blbina, kterou šíří a asi jen on sám ví proč," uzavřel pro ParlamentníListy.cz Fišera.

Vyhazov v nepřítomnosti a komplikované stanovy ČSSD

Paroubek se domnívá, že situace v Ústeckém kraji není dobrá. Dokládá to i na příkladě vyloučení Petra Dimuna, který byl místní organizací ČSSD v Klášterci nad Ohří vyloučen v nepřítomnost. Nejhorší je podle Paroubka to, že Dimun nebyl na projednávání svého případného vyloučení řádně pozván a neměl tak možnost hájit se.

„Postup, který pánové zvolili v Klášterci, byl jasně v rozporu se stanovami ČSSD a pokud pánové tvrdí něco jiného, tak zkrátka neříkají pravdu. Oni chtějí něco prosadit a ani pořádně nevědí jak na to, to je ta nová tvář," kritizoval spolustraníky Paroubek.

Expředseda ČSSD má za to, že každý člen musí být písemně vyrozuměn o tom, že se bude jednat o jeho vyloučení, aby dotčený mohl na jednání dorazit a hájit se. Vždy v minulosti byl člen, kterého někdo navrhl k vyloučení, řádně obeslán pozvánkou a v programu schůze, který byl písemně a prokazatelně rozeslán všem členům místní organizace, byl předem zařazen bod - návrh na vyloučení a jmenovitě koho.

ParlamentníListy.cz v této souvislosti oslovili předsedu Ústřední kontrolní komise ČSSD Martina Starce a zeptaly se ho, zda je možné vyloučit člena strany, aniž by byl řádně informován o chystaném vyloučení. Starec redakci odmítl odpovědět s tím, že jde o vnitřní záležitost strany a jemu nepřísluší poskytovat podobné informace. Odkázal nás ovšem na bod stanov, ve kterém se praví, že na každé jednání orgánů ČSSD ve věci zrušení členství v ČSSD musí být člen ČSSD řádně obeslán doporučeným dopisem do vlastních rukou. Sám Dimun stále tvrdí, že žádný takový dopis před jednáním místní organizace v Klášterci neobdržel.


Související:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Miloš Polák

Mgr. Ondřej Kolář byl položen dotaz

návrat Ukrajinců

Je podle vás fér někoho nutit jít válčit, když nechce, a lze takové lidi vůbec nějak motivovat? Jestli někdo před válkou utekl, myslíte, že je něco, co ho přiměje jít válčit? Vždyť není nic cennějšího, než život. A jelikož se válka pro Ukrajinu nevyvíjí vůbec dobře, není třeba řešit, co bude Ukrajin...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Toto Pavel Novotný nebude číst rád. Z ODS hřmí za kauzu Felix Slováček

17:08 Toto Pavel Novotný nebude číst rád. Z ODS hřmí za kauzu Felix Slováček

Překročil všechny meze, nemá v ODS co dělat. Známý provokatér Pavel Novotný, který je za občanské de…