Sněmovna: Kluby si rozdělí stejnou sumu jako loni

10.02.2011 13:58

Na doporučení sněmovního organizačního výboru dnes dolní komora schválila beze změn rozpočet pro jednotlivé poslanecké kluby. Těm ale přibude povinnost vést účetní záznamy o využití peněz. Předseda klubu musí také určit někoho, kdo bude za hospodaření zodpovědný.

Sněmovna: Kluby si rozdělí stejnou sumu jako loni

Poslanecké kluby budou letos z rozpočtu sněmovny dostávat na svůj provoz stejnou částku jako loni. Každý klub dostane pevnou částku 24 500 korun měsíčně a k tomu 3550 korun na každého člena klubu. Z těchto peněz hradí kluby činnost svou a svých zaměstnanců.   

Nejvyšší obnos si rozdělí nejpočetnější klub ČSSD s 56 poslanci, dostane 223 300 korun měsíčně. ODS s 54 poslanci bude mít nárok na 212 650 korun, poslanecký klub TOP 09 a Starostové za 41 členů nárok na 170 050 korun každý měsíc. Na 26 komunistů připadne 116 800 korun měsíčně, klub Věcí veřejných o 24 poslancích bude mít 109 700 korun.

Klub si ale bude muset hradit ze svých peněz pronájmy prostor k jednání mimo sněmovnu. Naopak z příspěvku budou moci platit zahraniční cesty svých členů, či pohoštění při pracovním jednání poslaneckých klubů nebo třeba odborná stanoviska a expertizy. 

Čtěte také:

    

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: olb

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jejda, pirátské špinavé prádlo. „Řežou se mezi sebou.“ V Praze problém až u soudu

4:44 Jejda, pirátské špinavé prádlo. „Řežou se mezi sebou.“ V Praze problém až u soudu

Prozradil pirátský poradce Petr Beneš z pražského magistrátu citlivé informace protistraně, s níž se…