Primátorovi někdo opakovaně vyhrožuje a propichuje mu gumy

12.02.2011 13:24

Pražský primátor Bohuslav Svoboda (ODS) zřejmě nemá zrovna klidné spaní. V poslední době totiž sílí útoky proti jeho osobě, ale i dalším členům rodiny.

Primátorovi někdo opakovaně vyhrožuje a propichuje mu gumy

Primátor Bohuslav Svoboda (ODS) je ve své funkci teprve měsíc, už nyní se však objevují signály, že je jeho osoba v této funkci někomu trnem v oku.

V tomtéž týdnu totiž Svobodovi někdo propíchal gumy u jeho automobilu, anonym mu posílá také výhružné sms zprávy, v nichž vyhrožuje nejen jemu samému, ale i jeho rodině a malému dítěti. Informaci přinesla Mladá fronta Dnes.

Svoboda mlčí. Pro jistotu

Sám Svoboda se k útokům, jejichž je obětí, nechce s ohledem na citlivou situaci ohledně rodiny příliš vyjadřovat. Na celém případu je přitom velmi závažné to, že pachatel propíchaných pneumatik věděl i to, kde parkuje Svobodova manželka. Jedno z aut, které se stalo terčem útoku, totiž patřilo právě jí.

"Buď to dělá někdo, kdo primátora zná, nebo někdo, kdo jeho rodinu třeba delší dobu sledoval a zjistil, kdo je jeho manželka a jaké má auto," komentoval situaci pro MF Dnes zdroj obeznámený se situací.

Ochranku nechce. Zatím

Celý případ je už předán policii, která v posledních dnech posílila kolem Svobodovy rodiny ochranu. "Já osobně se nechystám zajistit si ochranku, ale mohlo by se stát, že ji dostane má rodina," popsal v deníku primátor současnou situaci.

Pražští kriminalisté prozatím případ pouze vyšetřují a vyjadřovat se k němu nehodlají.

Svoboda je ve funkci od 30. listopadu, kdy nahradil předchozí hlavu Prahy Pavla Béma. Svoboda se na post dostal poté, co jeho strana a ČSSD uzavřely velkou koalici. TOP 09, která v metropoli ve volbách zvítězila, tak byla nucena odejít do opozice.

Více čtěte:

Chtěl jsem se stát horníkem. Líbily se mi kabátky a přezky, říká Svoboda

Primátor Svoboda vytváří protikorupční tým. Bude v něm Sokol i Zámečník

Od novorozence bych neodešel, říká Svoboda. Jiní ale ano

Primátor Svoboda: Tendr na čističku zrušit, nebo přepracovat

Foto: Hans Štembera

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jas

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ani Hitler si to nedovolil. Ochranný artefakt naší země vyvezen do Německa. Katolík drtí Pavla. V neděli akce

18:35 Ani Hitler si to nedovolil. Ochranný artefakt naší země vyvezen do Německa. Katolík drtí Pavla. V neděli akce

„Pokud ten pán neví, co se stalo 15. března 1939, tak je otázka, jestli je pro výkon funkce preziden…