Primátor Svoboda: Tendr na čističku zrušit, nebo přepracovat

04.01.2011 12:25

Podle právního posudku pro pražský magistrát je tendr na přestavbu čistírny odpadních vod špatný. A tak jej bude nutné zrušit, nebo přepracovat, uvedl primátor Svoboda.

Primátor Svoboda: Tendr na čističku zrušit, nebo přepracovat

Podle právního posudku, který si nechal zpracovat pražský magistrát, je miliardový tendr na přestavbu čistírny odpadních vod špatný. Měl by být zrušen, nebo přepracován, řekl primátor Bohuslav Svoboda (ODS). Jakou variantu město zvolí, rozhodne vedení Prahy do 22. ledna, informují Novinky.cz.

Půjde o to neohrozit získání evropských peněz nebo dosud získaná povolení. Výběrové řízení ale doprovází řada nejasností. Částečně je poodkryla kauza bývalého ministra životního prostředí Pavla Drobila (ODS).

Její oznamovatel Libor Michálek tvrdil, že mu bylo z různých zdrojů sděleno, že tendr na čističku je předražený až o tři miliardy korun. Půl miliardy z předražené zakázky pak mělo plynout na financování ODS. Michálek však tendr odmítl povolit. Drobil, který kvůli kauze odstoupil z postu ministra, se údajně se Svobodou kvůli tendru často scházel a oba spolu o celé věci intenzivně jednali.

K věci:

Primátor Svoboda tendr na čističku rušit nechce. Chce analýzy

Pražská TOP 09: Žádáme vážnou diskusi o čistírně odpadních vod

Foto: Hans Štembera

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jih

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

Kdo může za migrační pakt?

Tvrdíte, že když vás budeme volit, tak nás zbavíte migrantů. Jak? Jak chcete problém řešit, navíc když teď EP schválil migrační pakt? Taky tvrdíte, že jeho schválení byla zrada od této vlády, tak co pak změníte evropské volby? A jak to tedy je? Může za schválení paktu vláda nebo politici v Bruselu?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hnůj. Obří kupa. Pavel Novotný ji má před úřadem

5:30 Hnůj. Obří kupa. Pavel Novotný ji má před úřadem

Po premiéru Petru Fialovi se dočkal i starosta Prahy-Řeporyjí Pavel Novotný (ODS). Zemědělci mu před…