Očekával bych profesionálnější jednání, hodnotí Drábek Johna

13.02.2011 19:54

Nedělní výroky šéfa vnitra Radka Johna (VV) vzbudily nelibost třeba u jeho vládního kolegy a ministra práce a sociálních věcí Jaromíra Drábka (TOP 09). Ministru financí Miroslavu Kalouskovi (TOP 09) ale nevadí.

Očekával bych profesionálnější jednání, hodnotí Drábek Johna

Ministr vnitra Radek John (VV) má na krku nejen petici nespokojených policistů, kteří prahnou po jeho odvolání, ale možná bude muset vysvětlovat i své nedělní výroky v pořadu Otázky Václava Moravce.

Zde totiž detailně popsal, jak probíhá vládní šeptanda. A prozradil i to, co mělo zůstat utajeno až do začátku týdne. Právě tehdy má totiž premiér Petr Nečas (ODS) oznámit jméno nového vládního zmocněnce pro lidská práva.

John se podřekl. Záhy se schovával za Cimrmana

"Já tady musím prozradit úplnou novinku. Při jednání parlamentu už mi pan premiér Nečas šeptal nové jméno, které bude nominováno, stejně jako panu Schwarzenbergovi vedle. Takže v horizontu dní neboli hodin bude konečně zmocněnec... nebo případně i zmocněnkyně, " uřekl se v České televizi šéf vnitra.

Záhy chtěl ale cimrmanovsky zahladit stopy po svém neuváženém výroku. "My nesmíme ani naznačovat," odpověděl moderátoru Václavu Moravcovi na dotaz po jménu vládní zmocněnkyně. Tou se přitom zřejmě stane Monika Šimůnková, která dříve pracovala pro nadaci Naše dítě, a tak problematiku lidských práv zná.

Drábek: John není profesionál

Johnovo uřeknutí se ale některým jeho vládním kolegům příliš nezamlouvá. "Očekával bych profesionálnější počínání," zhodnotil vystoupení ministra vnitra Johna pro ParlamentníListy.cz šéf práce a sociálních věcí Jaromír Drábek (TOP 09).

Jeho stranickému kolegovi, ministru financí Miroslavu Kalouskovi, ale na Johnových výrocích nic pohoršeníhodného nepřipadá.

Podle Kalouska o nic nejde

"Nevidím v tom nic fatálního, je jasné, že vládní zmocněnkyní bude buď muž, nebo žena," řekl k Johnovým výrokům v České televizi pro ParlamentníListy.cz.

Vystoupení ministra vnitra v České televizi chtěl okomentovat také ministr kultury Jiří Besser. Ten však aktuální politické dění ani televizní debaty nesleduje, neboť je na zahraniční cestě. "Jsem ve Vatikánu, vůbec nevím, co se v OVM probíralo," omluvil se redakci šéf kultury.

ParlamentníListy.cz pátraly po názoru na Johnovy výroky také u šéfa diplomacie Karla Schwarzenberga (TOP 09). Ten však zatím na dotaz nereagoval.

Více čtěte:

John se podřekl: Novým zmocněncem pro LP bude žena

Nečas: Kocáb rezignoval. Kocáb: Já jsem nerezignoval

Kocáb o Jochovi: Kdyby měl soucit s chudáky, mohli bychom být kamarádi 


Zjištěno. Kocáb bude odejit. Jeho úřad ale zůstane

Foto: top09.cz

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Jana Šulcová

Mgr. Ondřej Kolář byl položen dotaz

návrat Ukrajinců

Je podle vás fér někoho nutit jít válčit, když nechce, a lze takové lidi vůbec nějak motivovat? Jestli někdo před válkou utekl, myslíte, že je něco, co ho přiměje jít válčit? Vždyť není nic cennějšího, než život. A jelikož se válka pro Ukrajinu nevyvíjí vůbec dobře, není třeba řešit, co bude Ukrajin...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Toto Pavel Novotný nebude číst rád. Z ODS hřmí za kauzu Felix Slováček

17:08 Toto Pavel Novotný nebude číst rád. Z ODS hřmí za kauzu Felix Slováček

Překročil všechny meze, nemá v ODS co dělat. Známý provokatér Pavel Novotný, který je za občanské de…