John se podřekl: Novým zmocněncem vlády pro LP bude žena

13.02.2011 14:36

Ač šéf vnitra Radek John (VV) dělal ohledně jména nástupce Michaela Kocába do funkce hlavy lidských práv tajnosti, neubránil se uřeknutí. Sdělil tak alespoň, že půjde o ženu.

John se podřekl: Novým zmocněncem vlády pro LP bude žena

Již toto pondělí bude zřejmě jasno, kdo se po odstoupivším Michalu Kocábovi stane příštím vládním zmocněncem pro lidská práva.

Ministr vnitra Radek John (VV) to sdělil v nedělních Otázkách Václava Moravce, které Česká televize vysílala z Nového Bydžova. Tematicky se pořad věnoval také problematice lidských práv, zejména v souvislosti s potížemi občanů a Romů v této obci.

Nechám to na premiérovi, ale...

A řeč v něm tak přišla i na hlavu této problematiky. "Pan premiér už mi jméno zmocněnce prozradil, ale nechám na něj, aby jej oznámil sám," uvedl John s tím, že předseda vlády Petr Nečas (ODS) oznámí jméno Kocábova nástupce v pondělí.

Na dotaz moderátora Václava Moravce, zda by jeho jméno nemohl John prozradit už nyní, ale šéf vnitra rezolutně zavrtěl hlavou.

"To nechám na panu premiérovi, aby jméno nového zmocněnce, tedy zmocněnkyně oznámil sám, " zopakoval šéf vnitra.  Ten se ale neplánovaně podřekl. Jasné je tak v tuto chvíli pouze to, že novým šéfem lidských práv bude zástupkyně něžného pohlaví.

John cimrmanologem

Vzápětí se ale v OVM John snažil své podřeknutí napravit. "My nesmíme ani naznačovat," komentoval cimrmanovským výrokem další Moravcův dotaz pátrající po konkrétním jménu.

Bývalý vládní zmocněnec pro lidská práva, hudebník Michal Kocáb, působil v úřednické vládě Jana Fischera přímo coby ministr pro lidská práva.

Poté, co v této funkci skončil, se dohledu nad touto problematikou nechtěl vzdát; obsadil tak alespoň post vládního zmocněnce pro tuto oblast. V září loňského roku však skončil i v této funkci.

Více čtěte:

Nečas: Kocáb rezignoval. Kocáb: Já jsem nerezignoval

Kocáb o Jochovi: Kdyby měl soucit s chudáky, mohli bychom být kamarádi 
Zjištěno. Kocáb bude odejit. Jeho úřad ale zůstane

Foto: Hans Štembera

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jas

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…