Vondra? Toho znám. Ale jen od vidění, přiznal šéf ProMoPra

16.02.2011 23:14

Podle spolumajitele firmy ProMoPro Jaroslava Veselého nebylo na zakázce pro jeho firmu nic pochybného. V oblasti služeb, které si od něj někdejší vládní sekce Alexandra Vondry objednala, poskytuje totiž prý v rámci tuzemska nejkvalitnější služby. A proto byla vybrána.

Vondra? Toho znám. Ale jen od vidění, přiznal šéf ProMoPra

Za splnění zakázky pro české předsednictví EU společnost ProMoPro vyinkasovala více než půl miliardy korun. A to i přesto, že původně měla dostat jen 75 milionů. Její spolumajitel Jaroslav Veselý na tom ale nevidí nic divného.

SLEDUJEME Kauzu Vondra
Kalousek zveřejní nové informace ke "kauze Vondra"

Navíc uvádí, že Alexandra Vondru, který měl české předsednictví na starosti, prý osobně vůbec nezná. Jakékoliv spekulace o neprůhlednosti celé zakázky tak vylučuje.

Vondra hraje golf? To jsem se dočetl...

"Pana Vondru znám od vidění. Je to pro mě státník. Když jsem ho potkal, normálně jsem ho pozdravil, ale žádný jiný vztah mezi námi nebyl. Upřímně, že hraje golf, jsem se dozvěděl až z novin," popsal "vřelost" svých vztahů se současným šéfem obrany Veselý.

Někdejší zakázku pro svou firmu hájí tím, že společnost má výjimečné postavení na českém trhu proto, že disponuje kvalitními technologiemi.

Výhradní právo prý ProMoPro nemělo

"Jsme jediná tuzemská firma, která takovou akci může pokrýt vlastní technikou. Nikdy jsem ale nikomu neříkal, že máme výhradní právo na pořádání jednání v Kongresovém centru," odmítá tak Veselý exkluzivitu své společnosti.

Zástupce ProMoPra se tak nepozastavuje ani nad více než půlmiliardovou částkou, kterou firma za zakázku obdržela. A to i přesto, že původně měla podle smlouvy dostat jen 75 milionů.

"Tuto částku, se kterou média operují, posílal v dopise ředitel odboru logistiky Úřadu vlády jako informaci pro vládu. V Kongresovém centru se mělo jednat o šedesát milionů, na samotné summity o patnáct milionů," vysvětlil v rozhovoru pro Týden. cz Veselý.

Miliardy byly prý i za další služby

Celková suma 492 miliard bez DPH tak byla podle něho sumou i za další akce, která si u firmy objednala jednotlivá ministerstva.

Kauzu kolem ProMoPra zahájil audit, který provedlo ministerstvo financí. To zjistilo, že zakázka byla firmě zadána za velmi neprůhledných podmínek. Její cena navíc prý neodpovídala dodaným službám.

Čtěte také:

 Foto: Hans Štembera


Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jas

Ing. Vojtěch Munzar byl položen dotaz

Zisk

Tvrdíte, že na zisku není nic špatného. Neprotiřečíte si? Protože byla to vaše vláda, která zavedla daň z mimořádných zisků. Naopak jsem si nevšiml, že byste nějak zásadně odstranili všudypřítomnou byrokracii, což jste před volbami slibovali. A další dotaz. Existuje podle vás nějaká hranice, kdy je ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Učitelka Bednářová osvobozena. Kráva, vzkazuje soudkyni Džamila Stehlíková

16:02 Učitelka Bednářová osvobozena. Kráva, vzkazuje soudkyni Džamila Stehlíková

Pražská učitelka Martina Bednářová vyvázne bez trestu. Čelila přitom obžalobě z popírání ruských vál…