Pane Moravče, zbavili se Engela, bouchněme šampáňo

20.02.2011 10:54

Lidé už mají lékařů a jejich protestu upřímně dost. Z tahanic s podáváním a stahováním výpovědí jsou unavení. A už vůbec se na hádky nechtějí dívat v dalším přímém přenosu.

Pane Moravče, zbavili se Engela, bouchněme šampáňo

Zase lékařští odboráři? No to snad ne... "Kdo viděl čtvrteční Máte slovo, tak co tam předvedl ten prasopes s Engelem, to je kanál," ulevil si na Facebooku Zdeněk. Václav Moravec oznámil, že jeho hostem bude v neděli mimo jiné i odborář Miloš Voleman. A hovořit se bude i o Martinu Engelovi, kterého nechce jeho domácká nemocnice vzít zpět. Okamžitě se na profilu pořadu spustila ostrá diskuse.

"Hlavně ať si pan Moravec prostuduje všechna vystoupení Volemana a připraví si taktiku, aby od něj vůbec získal nějakou smysluplnou odpověď. Protože jak se tento oborář rozčílí, tak už jen křičí. Držím palce, ať nedopadne jako paní Jílková," přála moderátorovi Jana.

Voleman i Engel byli ve čtvrtek hosty pořadu Máte slovo Michaely Jílkové. A místo věcné debaty rozpoutali ve studiu skoro třičtvrtěhodinovou hádku.

Více: U Jílkové jako na tržišti: Doktoři nepoděkovali a křičeli

Právě na podobné hádky už lidé nejsou zvědaví. "Engel s Volemanem půl roku seli vítr po celém zdravotnictví. Nemohou se tedy divit, že nyní sklízí bouři na vlastním pracovišti," poznamenal uživatel Raftak, který se přiznal, že sice pochází z lékařské rodiny, ale tomuto vyústění protestu rozhodně nefandí.

Martínka nechtějí pustit na pískoviště?

Že by se Engel bezpodmínečně musel vracet na původní místo - a to pod hrozbou, že jeho kolegové své výpovědi nestáhnou, i když dosáhli zvýšení platů - diskutující nechápou, velmi je to ale pohoršuje. Dal přeci výpověď, tak proč dělá divadlo.

"Tak malýho Martínka nechtějí pustit na pískoviště k bábovičkám? No a Martínek nevěděl, že když zadupe nožičkama a uteče z pískoviště, tak se mu může stát, že jeho místo někdo obsadí? A to se milánek měl asi nejdříve zeptat maminky, možná by ty bábovičky neopustil," zaironizoval Václav.

"Chtěl jsi, doktore, odejít - chtěl, tak běž a nebreč v médiích," vzkazuje Engelovi Jan. "Engel, když děkoval a odcházel, tak neříkal nic o tom, že bude vyhrožovat a vracet se!" přidal se Zdeněk. "Dal výpověď? Dal! Nestojí o něj zaměstnavatel? Nestojí. Tak ať jde! Já, když dám výpověď, tak jen, když vím, že mám kam jít a nebudu ležet doma a nemít co do huby," reagoval i Roman.

Každá nemocnice, když se Engela zbaví, musí bouchnout šampáňo

Podle některých diskutujících je to pro nemocnici spíš výhrou, když se zbaví nepohodlných zaměstnanců. "Poděkovali, my jim taky pěkně děkujem a ať jdou. Jen prosťáček si může myslet, že dá výpověď, způsobí problémy a když se zaměstnavatel zařídí, tak že ho milostivě vezme zpátky. No to už je fakt "na palici", co si někteří arogantní doktoři o sobě myslí," poznamenala Marcela.

"Každá nemocnice, jejíž odborový předák dá sám a dobrovolně výpověď, musí logicky bouchnout šampáňo! Lékaři bohužel předvádějí, že nemají znalosti ani právního minima," konstatovala Dana.

Budete mu muset přivézt dvě židle

Radiolog Engel podal výpověď z Fakultní nemocnice Královské Vinohrady, ředitel se zařídil a našel si na jeho místo jiné zájemce. Engel teď vyhrožuje, že lékaři nevezmou své výpovědi zpět, pokud ředitel nevezme zpět jeho. A kolega Voleman ho v tom urputně podporuje. Lékaři by se podle něj neměli vzdávat.

"Václave, pokud zvládnete toho funícího zdivočelého tlouštíka, klobouk dolů," upozorňuje moderátora v diskusi Olga. "Volemanovi tam budete muset dát dvě židle, aby se tam vůbec vešel," rýpl si i Zdeněk. Vůči chirurgovi a odboráři v jedné osobě mají diskutující snad ještě silnější antipatie než k Engelovi. Pokud on bude v televizi, řada z diváků u obrazovek pro změnu být nemusí. "Otázky vynechám, stejně se nic inteligentního nedozvím," podotkl Patrik.

S Volemanem bude diskutovat šéf ČMKOS Jaroslav Zavadil. Hostem první části pořadu bude ministr financí Miroslav Kalousek a předseda českých komunistů Vojtěch Filip.

Více: Zloděj označuje za zloděje zloděje. Diváci se těší na Moravce

Čtěte také:

Bulvár se vysmál Engelovi. Šéfvyděrač má, co chtěl. Rath se obává

Drama pokračuje: Z Engela je mučedník. A co ostatní?

Sledujeme téma: Exodus lékařů

Monitorujeme pořady Václava Moravce

Foto: Zbyněk Pecák

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: par

Ing. Martin Kolovratník byl položen dotaz

Byl byste pro, aby měli cyklisti SPZ?

Cyklisti jsou všude a dost často bohužel nedbají pravidel silničního provozu. Už víckrát se mi ale stalo, že udělali nějaký přestupek a vlastně jim to projde, protože je nemáte jak identifikovat, i když je třeba natočíte nebo je zachytí nějaká kamera. Neměli by mít na kole něco, podle čeho půjdou id...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Berndu Posseltovi za zásluhy o stát... Okamura četl návrhy na vyznamenání a nevěřil

22:28 Berndu Posseltovi za zásluhy o stát... Okamura četl návrhy na vyznamenání a nevěřil

Poslanecká sněmovna nominovala na udělení vyznamenání Za zásluhy ke sblížení Čechů a sudetských Němc…