Prezident Unie bude u Klause. Kdo to je, směje se Kubera

22.02.2011 7:06

Ve středu přijede na návštěvu České republiky „prezident Evropské unie" Herman van Rompuy. A Suverenita - blok Jany Bobošíkové se jej chystá přivítat. Heslo bude stejné, jakým v roce 1968 vítali občané ruské okupanty. Jen jméno Ivane nahradí Hermane - Běž domů, Hermane.

Prezident Unie bude u Klause. Kdo to je, směje se Kubera

Předseda zahraničního výboru sněmovny David Vodrážka (ODS) se rozhodně evropského prezidenta vítat nechystá. „To určitě ne," sdělil ParlamentímListům.cz Vodrážka. S vlaječkami na Hrad nepůjde ani senátor Jaroslav Kubera. „Van Rompuy? A kdo to je?" reagoval pro ParlamentníListy.cz Kubera.

Články Kubera a EU:
Kubera: Evropská unie se rozpadne ještě za mého života
Prezident? Kubera ho poslal do háje, Hájek ho ani nezná
Zákaz kouření v celé EU? Ať už jde Brusel do hajzlu, říká Kubera
EU jako dr. Cajthamlová, chce kádrovat potraviny. Kubera: Zlaté RVHP
Blbost jak v RVHP? Jednotná krabička cigaret

Van Rompuy se ve středu dopoledne sejde ve Strakově akademii s premiérem Petrem Nečasem, poté s delegací Evropské rady a čtvrt hodiny po poledni se sejde na Pražském hradě s prezidentem Václavem Klausem. Co bude předmětem jednání hlavy státu s evropským prezidentem, však nikdo neví, ani mluvčí prezidenta.

„Shromáždění bude ve středu na Hradčanském náměstí. Cílem demonstrace je dát najevo, že rozhodně ne všichni občané České republiky jsou nadšeni výmysly a zákony diktovanými z dílny Francie a Německa," sdělila ParlamentnímListům.cz předsedkyně strany Jana Bobošíková.

Více: Suverenita: Van Rompuye pošleme zpět do Bruselu

Hadr na podlahu

„Demonstrace není určená jen pro členy strany, ale vítáni budou všichni občané, kteří mají stejný nebo podobný názor na některé kroky Evropské unie. Zúčastní se i bývalý ministr financí Vlastimil Tlustý, což mi přijde symbolické," míní Bobošíková. Heslem protestního shromáždění bude heslo Běž domů, Hermane, které odkazuje na oblíbené heslo po sovětské okupaci po srpnu 1968, kdy se na ulicích i tancích objevovaly nápisy Běž domů, Ivane.

Pikantní na situaci je, že van Rompuye přijme na Hradě Václav Klaus. A názory Klause na Evropskou unii jsou jednoznačně známé a velice blízké Bobošíkové, která je velkou obdivovatelkou hlavy státu. „Komentovat přijetí van Rompuy, kterého často nazývají hadrem na podlahu, panem prezidentem si opravdu neodvážím komentovat," tvrdí politička.

Dále čtěte:
Nečas požádal Rompuye, aby EU pomohla s vízy do Kanady

Koláž: hns

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tomáš Urban

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jejda, pirátské špinavé prádlo. „Řežou se mezi sebou.“ V Praze problém až u soudu

4:44 Jejda, pirátské špinavé prádlo. „Řežou se mezi sebou.“ V Praze problém až u soudu

Prozradil pirátský poradce Petr Beneš z pražského magistrátu citlivé informace protistraně, s níž se…