Poslanec VV hrozí odchodem. Kvůli loterijnímu zákonu

23.02.2011 8:57

V rozpočtovém výboru sněmovny bude dnes zřejmě hodně rušno. Poslanci totiž budou schvalovat loterijní zákon. Ovšem poslanec Josef Novotný (VV) hrozí, že pokud neprojde jeho předloha, nemá smysl pro něj už další práce ve sněmovně. Je proto podle Mladé fronty Dnes rozhodnut vládní „stoosmnáctku“ opustit.

Poslanec VV hrozí odchodem. Kvůli loterijnímu zákonu

„Mám obavy, že vládní koalice nemá dost vůle řešit regulaci hazardu. Pokud se nevyřeší hazard, odmítám podporovat další vládní reformy a úspory," hrozí Novotný.

Tvrdí, že na posledním jednání sněmovny vytáhl svou normu Pavel Suchánek z ODS. Ta je ale podle Novotného šitá na míru loterijním společnostem. Suchánek, který je dokonce šéfem rozpočtového výboru, je podle Novotného navíc zlobbovaný a v parlamentu se střídá jeden lobbista za druhým.

„Lobbisté za mnou chodí a vyhrožují v tom smyslu, že to stejně mají domluvené a že si umějí najít cestičky," tvrdí k tomu Novotný.

„Zlobbovaný nejsem. Můj návrh vznikl už loni na jaře před volbami. Teď jsme ho jen oprášili," hájí se však Suchánek.

Zákony by měly počítat s tím, že by obce mohla vykázat ze svého území veškeré automaty, sjednotí se výše odvodů za ně a bude platit přísný zákaz reklamy na hazard.

Zatímco Novotný podle deníku navrhuje, aby obec mohla vypovědět herní automaty už do jednoho roku po schválení zákona, Suchánek chce nechat doběhnout původní lhůty, které jsou až několikaleté. „Jen se chci vyhnout soudním sporům mezi státem a loterijními společnostmi, které by stát mohl prohrát," hájí svou předlohu Suchánek.

Čtěte také:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: olb

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zbláznili se. Ta drzost! Mezi Bartošem a Dostálovou to vřelo

12:50 Zbláznili se. Ta drzost! Mezi Bartošem a Dostálovou to vřelo

Karel Havlíček se kroutil „jako špína nad kanálem“. Šéf Pirátů Ivan Bartoš se v nedělní Partii na CN…