Anesteziologové se svěřují: Zůstali bychom rádi. Odcházíme kvůli řediteli

02.03.2011 10:37

Brněnská Nemocnice Milosrdných bratří má problémy s anesteziology. Hned osm těchto odborných lékařů se totiž definitivně rozhodlo nemocnici opustit. A to kvůli postoji ředitele Josefa Drbala. Uvedla to v reportáži Česká televize.

Anesteziologové se svěřují: Zůstali bychom rádi. Odcházíme kvůli řediteli

Z oddělení už od ledna odešli tři lékaři, další požadovali zkrácení pracovních úvazků. Veškerá práce tak padla na zbylé anesteziology. Jenže i ti se rozhodli od Milosrdných bratří odejít. Všichni už sehnali práci v jiných brněnských nemocnicích. Provoz nemocnice ale odchod osmi z devíti anesteziologů ochromil. Pacienti čekající na operace se dokonce museli přesunout do jiných brněnských nemocnic. Akce Děkujeme, odcházíme si tak v tomto zařízení vybrala krutou dań.

„Ředitel Josef Drbal nám neposkytnul záruky, že všechny lékaře vezme zpět. V kolektivu se rozšířila nedůvěra v současné vedení, navíc každý anesteziolog musel asistovat u nepřiměřeně vysokého počtu zákroků, proto jsme se rozhodli svoje výpovědi nestáhnout," vysvětlil k situaci uvnitř zařízení anesteziolog a bývalý šéf odborů Nemocnice Milosrdných bratří Jaroslav Kutý.

Možná jste nečetli: 

Drbal ale podle České televize tvrdí, že nikdo z lékařů mu neřekl, že odchází kvůli němu. "S každým lékařem, který chtěl výpověď stáhnout, jsem si chtěl osobně o situaci promluvit. Navíc dokumenty neměly všechny náležitosti, proto jsem stažení výpovědí nepodepsal hromadně," vysvětlil Drbal.

Televize k tomu zveřejnila i příběh jednoho z odcházejících. Jaroslav Kutý pracoval u Milosrdných bratří 26 let a nepopírá, že by se do nemocnice rád vrátil. „Neumím si však představit, že bychom se na návratu mohli dohodnout s panem ředitelem Drbalem," řekl. Naznačil, že všichni anesteziologové by se vrátili, pokud by funkci opustil naopak Drbal.

Více k tématu EXODUS LÉKAŘŮ 

Drbal měl podle ČT problémy už v roce 1999, kdy šéfoval  Masarykově onkologickému ústavu. Tehdy jej třicet specialistů vyzvalo k odchodu z pozice ředitele. Podobné problémy měl Drbla i v hodonínské nemocnici. Za pár měsíců skončil jako vedoucí zdravotního odboru Jihomoravského krajského úřadu.

Anesteziologů je obecně nedostatek, všichni lékaři okamžitě práci v ostatních brněnských zařízeních našli.

Čtěte také:

  • Přibližně pět procent nespokojených lékařů se do nemocnic nevrátí, říká Heger
  • Přednosta Pirk: Engel lže. Nemusíme přijmout všechny lékaře zpět
  • Engel nakoukl do vysoké politiky: A nic moc, řeknu vám
  • Engel se naštval: Doktoři jsou na dlažbě a Haška to nezajímá 
  • Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

    reklama

    autor: olb

    Ing. Libor Turek, Ph.D. byl položen dotaz

    Srovnání

    Dobrý den, pane poslanče, nejsem si jistý, zda se od vás dočkám upřímné odpovědi, ale prosím o ni. Fiala tvrdí, jak jsme super, že hrajeme první ligu, a že se srovnáváme s těmi nejlepšími. Má podle vás pravdu nebo, což si myslím já, z nás dělá premiér blázny? V čem přesně se můžeme srovnávat s těmi ...

    Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


    Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

    Další články z rubriky

    Průlom: Tři roky covid-buzerace. Němci se ptají a chtějí trestat

    13:45 Průlom: Tři roky covid-buzerace. Němci se ptají a chtějí trestat

    Dvacet devět procent Němců si myslí, že politici by měli být potrestáni za to, co prováděli za covid…