Anesteziologové se svěřují: Zůstali bychom rádi. Odcházíme kvůli řediteli

02.03.2011 10:37

Brněnská Nemocnice Milosrdných bratří má problémy s anesteziology. Hned osm těchto odborných lékařů se totiž definitivně rozhodlo nemocnici opustit. A to kvůli postoji ředitele Josefa Drbala. Uvedla to v reportáži Česká televize.

Anesteziologové se svěřují: Zůstali bychom rádi. Odcházíme kvůli řediteli

Z oddělení už od ledna odešli tři lékaři, další požadovali zkrácení pracovních úvazků. Veškerá práce tak padla na zbylé anesteziology. Jenže i ti se rozhodli od Milosrdných bratří odejít. Všichni už sehnali práci v jiných brněnských nemocnicích. Provoz nemocnice ale odchod osmi z devíti anesteziologů ochromil. Pacienti čekající na operace se dokonce museli přesunout do jiných brněnských nemocnic. Akce Děkujeme, odcházíme si tak v tomto zařízení vybrala krutou dań.

„Ředitel Josef Drbal nám neposkytnul záruky, že všechny lékaře vezme zpět. V kolektivu se rozšířila nedůvěra v současné vedení, navíc každý anesteziolog musel asistovat u nepřiměřeně vysokého počtu zákroků, proto jsme se rozhodli svoje výpovědi nestáhnout," vysvětlil k situaci uvnitř zařízení anesteziolog a bývalý šéf odborů Nemocnice Milosrdných bratří Jaroslav Kutý.

Možná jste nečetli: 

Drbal ale podle České televize tvrdí, že nikdo z lékařů mu neřekl, že odchází kvůli němu. "S každým lékařem, který chtěl výpověď stáhnout, jsem si chtěl osobně o situaci promluvit. Navíc dokumenty neměly všechny náležitosti, proto jsem stažení výpovědí nepodepsal hromadně," vysvětlil Drbal.

Televize k tomu zveřejnila i příběh jednoho z odcházejících. Jaroslav Kutý pracoval u Milosrdných bratří 26 let a nepopírá, že by se do nemocnice rád vrátil. „Neumím si však představit, že bychom se na návratu mohli dohodnout s panem ředitelem Drbalem," řekl. Naznačil, že všichni anesteziologové by se vrátili, pokud by funkci opustil naopak Drbal.

Více k tématu EXODUS LÉKAŘŮ 

Drbal měl podle ČT problémy už v roce 1999, kdy šéfoval  Masarykově onkologickému ústavu. Tehdy jej třicet specialistů vyzvalo k odchodu z pozice ředitele. Podobné problémy měl Drbla i v hodonínské nemocnici. Za pár měsíců skončil jako vedoucí zdravotního odboru Jihomoravského krajského úřadu.

Anesteziologů je obecně nedostatek, všichni lékaři okamžitě práci v ostatních brněnských zařízeních našli.

Čtěte také:

  • Přibližně pět procent nespokojených lékařů se do nemocnic nevrátí, říká Heger
  • Přednosta Pirk: Engel lže. Nemusíme přijmout všechny lékaře zpět
  • Engel nakoukl do vysoké politiky: A nic moc, řeknu vám
  • Engel se naštval: Doktoři jsou na dlažbě a Haška to nezajímá 
  • Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

    reklama

    autor: olb

    Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

    střelba na FF

    Dobrý den, kdy bude ukončeno vyšetřování střelby na FF? Netrvá vyšetřování nějak dlouho? A druhá věc, co mě zajímá je, zda stát nějak odškodnil nebo odškodní rodiny obětí? Já netvrdím, že za to stát může, ale je to to nejmenší, co můžete udělat.

    Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


    Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

    Další články z rubriky

    Průlom: Tři roky covid-buzerace. Němci se ptají a chtějí trestat

    13:45 Průlom: Tři roky covid-buzerace. Němci se ptají a chtějí trestat

    Dvacet devět procent Němců si myslí, že politici by měli být potrestáni za to, co prováděli za covid…