Sázkaři věří Sobotkovi. 80 procent z nich věští Haškovu prohru

04.03.2011 17:02

Do volebního sjezdu ČSSD v Brně zbývají dva týdny a dva hlavní kandidáti Michal Hašek a Bohuslav Sobotka si rozhodně nepadají kolem krku. Dohoda o tom, že Hašek ustoupí Sobotkovi a spokojí se s místem prvního místopředsedy, je podle všech špiček sociální demokracie neprostý nesmysl. Možná tomu však uvěřila sázková kancelář Tipsport, která silně favorizuje Bohuslava Sobotku.

Sázkaři věří Sobotkovi. 80 procent z nich věští Haškovu prohru

Sázková kancelář Tipsport vypsala kurz na vítězství Bohuslava Sobotky kurz 1:1,25 a  pasovala jej na favorita. Michal Hašek dostal kurz jen 1:3,5. Fotbalovou terminologií by se dalo říct, že Sobotka je podle sázkové kanceláře Barcelona a Hašek přinejlepším Valencie.

Uvidíme 18. března

Public relations manažer Tipsportu Jiří Hadrava sdělil ParlamentnímListům.cz, že kurzy vypsali bookmakeři už před měsícem a měnily se podle aktuální situace. „V současné době je osmdesát procent sázek na vítězství Sobotky," řekl Hadrava.

Michal Hašek si s tím příliš těžkou hlavu nedělá. „Uvidíme 18. března, nakolik bookmakeři v roli amatérských politologů odhadli podporu delegátů oběma kandidátům pro volbu předsedy ČSSD. Rozhodně se necítím být outsiderem," prohlásil pro ParlamentníListy.cz Michal Hašek.

Čtěte také:
Pojďte na pivo s Bohoušem Sobotkou. Ošlejšek se už těší
Volba v ČSSD mě naučila nenávidět, vzpomíná Borůvková
Nečas se vyjádřil k volbě šéfa ČSSD. Příslovím

Delegáti mohou vydělat

„Tipsport se zřejmě rozhodl spáchat harakiri, já sázím na lepší budoucnost pro Českou republiku," vyjádřil se místopředseda ČSSD Milan Urban, který podporuje Haška.

„Na Haška si nevsadím, protože neumím sázet. Ale jinak je to výborná motivace pro delegáty sjezdu, jak více než ztrojnásobit své peníze," smál se hejtman Jihočeského kraje Jiří Zimola.

Expředseda ČSSD Stanislav Gross si nevsadí, ani na Haška, ani na Sobotku. Z čeho sázková kancelář vychází, to netuším. Možná si udělali vlastní anketu. Jen mě napadá, že pokud si delegáti sjezdu vsadí, mohli by se ocitnout v konfliktu zájmu," komentoval pro ParlamentníListy.cz situaci Gross.

Sledujeme téma volba předsedy ČSSD

Rozhodne se až v Brně

Volební sjezd se uskuteční na výstavišti v Brně 18. a 19. března. A rozhodně nepůjde o nějakou selanku. Už 19. prosince obdržely ParlamentníListy.cz informaci, že nově zvolený předseda, ať už jím bude Hašek, nebo Sobotka, podpoří poraženého kandidáta na funkci prvního místopředsedy. Vzápětí však oba tábory zprávu dementovaly. Jak Hašek, tak Sobotka ale připouští, že je v zájmu strany, aby byli oba členy vedení. Což se s největší pravděpodobností stane i bez dohody.

K tématu:
Hašek popřel dohodu se Sobotkou. A ptá se, komu drb posloužil
Sobotka ani Hašek personální dohodu nepopřeli. Nic však nepotvrdili

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tomáš Urban

Mgr. Jana Zwyrtek Hamplová byl položen dotaz

svobodná média

Dobrý den, fakt byste za obálku na časopisu, která nikoho neuráží někoho hnala k soudu? Kde je pak nějaká svoboda? A třeba Respekt je známý svými obálkami, kde jsou často i karikatury a je používána nadsázka, někdy i černý humor. To jste se už všichni politici zbláznili, že byste chtěli zasahovat do...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jejda, pirátské špinavé prádlo. „Řežou se mezi sebou.“ V Praze problém až u soudu

4:44 Jejda, pirátské špinavé prádlo. „Řežou se mezi sebou.“ V Praze problém až u soudu

Prozradil pirátský poradce Petr Beneš z pražského magistrátu citlivé informace protistraně, s níž se…