Kalouskosaure odejdi, chystají se lidé na Hyde Park

10.03.2011 19:57

Čtvrteční Hyde Park navštíví ministr financí a místopředseda TOP 09 Miroslav Kalousek, který nyní rozvířil skandál s údajným odposlechem šéfredaktorů českých periodik.

Kalouskosaure odejdi, chystají se lidé na Hyde Park

V internetových diskusích se již scházejí první otázky, na které by měl Kalousek během pořadu odpovídat a není příliš překvapením, že většina z nich je mimořádně peprná.

„Kalousek na co sáhnul, to smrdí podvodem, polopravdami a intrikami. Co takovýto člověk dělá ještě ve veřejném životě???" napsal na Facebooku Marek.

SLEDUJEME téma Kalouskova nahrávka
SLEDUJEME téma důchodová reforma
SLEDUJEME téma DPH

Kalousku, odejdi

"
Pane Kalouskosaure, neděkujeme, odejděte (do třetihor)," přisadil si Fn0rd.

Iloně se zase nelíbí chystaná reforma penzí. „Nebylo by před spuštěním důchodové reformy nejlepší, kdyby se stát naučil s vybranými prostředky hospodařit? Dnes a denně čteme zprávy o tom, kolik peněz zase stát vyhodil do větru - jak chce přesvědčit občany, aby dál posílali peníze do státní pokladny? Není plošné zvýšení DPH jen nejjednodušší cesta?" ptá se.

K Miroslavu Kalouskovi:
Prezident je s výhradami k vyšší DPH vedle, tvrdí Kalousek
Trest Kalouskovu poradci zůstává. ÚS jeho stížnost odmítl
Kalousek: Budoucí důchodci budou hrát poker o termín svého úmrtí
Kalousek prý zvyšuje pojištění. A co ještě provedu, směje se

Nebavte se s ním

„Nebavte se prosím s tímto člověkem, nezaslouží si jakoukoliv reakci... je to demagog, které lže... pracuje pro korporace a vymývá lidem mozky... lidem škodí a říká, že jim pomáhá... chce zlikvidovat humánní a solidární zdravotnické a důchodové systémy, aby zvýhodnil bohaté, a ti méně majetní ho nezajímají..." vyjádřil se naštvaný Zdeněk.

Monitorujeme interaktivní pořad Hydepark:
Divák neměl jasno. Je dalamánek ještě chléb? bombardoval Drábka
Divačka spílala Hrabovskému. Váš exitus, tak to už je moc
Jste hrabiví, táhněte na Kubu, pustil se divák do robustního lékaře
Bárta probral silnice a omluvil se za vlasy. Diváci ho odměnili

K němu se připojil i Miroslav, který by Kalouska raději ale vůbec neviděl. „Nechápu, proč zase Kalousek. Jeho prostor v médiích je 50 : 1 v neprospěch oponentů jeho kroků. Co chce vysvětlovat? Zdražení o 10% chápe každý, oslabování funkčního průběžného financování důchodů na úkor chimérických fondů nikdo. Vysvětlovat by měl Schwarzenberg, proč takového člověka zaštiťuje," shrnul.

Vedení koaličních stran se ve čtvrtek odpoledne dohodlo, že plánováné zvýšení desetiprocentní sazby DPH na dvojnásobek již od října tohoto roku vláda nezavede a nižší sazba DPH se zvedne až od nového roku na 14 procent. Od roku 2013 se pak sazba DPH sjednotí na 17,5 procenta. Více v článku Vláda ustoupila tlaku. Snížená sazba DPH poroste postupně.

Vláda po prohře od lékařů utrpí další debakl  

Smršť kritických hlasů odstartoval prezident Václav Klaus, jenž Nečasovu kabinetu vytkl, že reformu vůbec nediskutoval. „Zvyšování daní je nejen nepravicové, ale především nemoudré. Omezuje svobodu lidí a navíc není zárukou ozdravění veřejných financí. Důchodová reforma neřeší podstatu, tedy nezabývá se redefinicí toho, o co všechno se v oblasti důchodů má starat stát a o co už ne," vyjádřil se exkluzivně pro ParlamentníListy.cz prezident.

„Média se jako supi slétají na mrtvolu. Začal to Klaus, přidaly se Věci veřejné, které naštípávají koalici, návrh důchodové reformy pochopitelně kritizuje i opozice. Po té porážce od lékařů utrpí vláda další debakl," předpověděl již ve středu pro ParlamentníListy.cz zkušený politolog Bohumil Doležal.

Psali jsme:
Část ODS se zlobí na Kalouska kvůli tajné nahrávce. Kníže nic neví

Foto: Hans Štembera

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jac

Ing. Aleš Juchelka byl položen dotaz

Proč jste odpískali jednání o penzích?

Nemyslíte, že jste tím koalici nahráli na smeč, že bude tvrdit, jak ona něco prosadila, že vás přizvala k jednání, ale vy jste to odmítli? Kdybyste jednali dál, mohli jste předložit vlastní návrhy, možná by neprošli, ale bylo by evidentní, že jste je podali a chtěli jste reformu, která je potřeba ře...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Práce neziskovek a médií.” Ze Slovenska po postřelení Fica

16:38 „Práce neziskovek a médií.” Ze Slovenska po postřelení Fica

Tak dlouho dělali svými kecy ze slovenského premiéra hrozbu pro demokracii, až jeden idiot uvěřil, ž…