Topolánek se na studentském summitu opřel do EU, NATO a OSN

11.03.2011 15:49

Bývalý premiér Mirek Topolánek přišel na Pražský studentský summit. Hovořil o svých názorech a kritizoval fungování Evropské unie, Severoatlantická aliance a Organizace spojených národů.

Topolánek se na studentském summitu opřel do EU, NATO a OSN

Topolánek se na Pražském studentském summitu označil za politického důchodce, který má nekorektní názory.

Buďte nekorektní a unikněte mediálním masážím

„Moje hlavní doporučení, ve vašem i našem zájmu, prosím vás úpěnlivě, buďte politicky nekorektní," vyzval své posluchače. Jen tak podle Topolánka lze uniknout osudu pasivní většiny, se kterou manipuluje bulvár a mediální masáže.

Dále kritizoval světové organizace EU, NATO a OSN. „Můj názor je vyhraněný. Nemám rád národovecké boboidní fangličkaření útočící na nejnižší pudy a českou výlučnost," cituje server iDNES.cz prohlášení Topolánka.

Na Evropské unii mu například vadí sociální dumping, zpupný boj s globálním oteplováním nebo předstírání hry na demokracii.

Podle Topolánka se například z NATO stal politický klub zemí bez skutečné vůle k obraně.

„Co je to za organizaci, kde se může stát členskou zemí výboru pro lidská práva kaddáfijovská Libye?" polemizuje nad existencí OSN. Její základní myšlenka zabránit všem válkám je prý z říše snů.

S novináři nemluvím

Topolánek odmítl hovořit s novináři. Organizátoři summitu to avizovali ještě před začátkem. „Nemám potřebu cokoli komentovat. Média mne zničila," odpověděl serveru iDNES.cz. Přesto krátce okomentoval současné dění, které podle šéfredaktora Lidových novin nazval „balšínkovskou mediální hysterií".

Související:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vfe

Tomio Okamura byl položen dotaz

Nemáte krátkou paměť?

Když se ohlédnete do naší minulosti, tak spousta lidí, včetně mužů raději emigrovala, než aby šla bojovat nebo se podřídili režimu. A myslím, že by se stejně zachovala řada lidí i teď a je to pochopitelné. Opravdu myslíte, že je to důvod k tomu ukončit podporu Ukrajině? A vy byste ty bojeschopné Ukr...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Je to tu, Rusové otevírají novou frontu. 70 km od Charkova

11:29 Je to tu, Rusové otevírají novou frontu. 70 km od Charkova

Ruské jednotky zaútočily v noci na pátek na pohraniční město Vovčansk, vzdálené od Charkova necelých…