Hašek vyvrací pochyby. Nechá svou rigorózní práci prověřit v ČR

12.03.2011 6:29

Kvůli rigorózní práci, kterou jihomoravský hejtman Michal Hašek (ČSSD) obhájil na pochybné slovenské univerzitě, může být ohrožena i jeho šance na post šéfa strany. Politik tak chce práci nechat urychleně prověřit. Ještě do volby předsedy.

Hašek vyvrací pochyby. Nechá svou rigorózní práci prověřit v ČR

Michal Hašek se k prověření oprávněnosti udělení titulu rozhodl poté, co se kvůli studiu na pochybné univerzitě ve slovenském Sládkovičovu stal terčem zájmu médií i řady politiků. Třeba jeho spolustraník Vladimír Dryml (ČSSD) jej dokonce vyzval, aby se titulu vzdal.

Kvůli titulu nebude předsedou?

Pochybnosti ohledně oprávněnosti získání titulu mu podle Mladé fronty Dnes, která na Haškovo rozhodnutí práci prověřit upozornila, mohou uškodit i při volbě nového šéfa strany

Ta se uskuteční na stranickém sjezdu už příští týden. Hašek je přitom spolu s Bohuslavem Sobotkou nejžhavějším kandidátem na předsedu ČSSD.

Hašek nebude čekat

Jihomoravský hejtman tak nechá práci prověřit na pražské i brněnské právnické fakultě. "Udělám to hned začátkem týdne," řekl listu.

Fakulta ve Sládkovičovu vzbuzuje pochybnosti zejména proto, že ji jako děkan vede slovenský sociálnědemokratický poslanec Mojmír Mamojka (SMER). Ten byl také vedoucím Haškovy rigorózní práce.

Argument: V Brně hrozila protekce

Novopečený doktor práv ale výběr školy argumentuje její vzdáleností.  V Brně, odkud má titul magistra práv, prý studovat nechtěl údajně v obavě z nadržování, protože je členem správní rady brněnské Masarykovy univerzity.

Podle Drymla však Hašek takovým vyjádřením pouze zpochybnil úroveň tuzemských právnických fakult. Senátor hejtmana také vyzval, ať svou rigorózní práci zveřejní a podrobí ji veřejné diskusi. Prý by se tak měla vyloučit možnost, že jde o plagiát.

Více čtěte:

  • Hašek má titul JUDr. Z pochybné slovenské fakulty
  • Hašek předseda, já místopředseda? Fandím sci-fi, smál se Sobotka
  • Sázkaři věří Sobotkovi. 80 procent z nich věští Haškovu prohru
  • Hašek popřel dohodu se Sobotkou. A ptá se, komu drb posloužil
  • Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

    reklama

    autor: jas

    Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

    Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

    Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

    Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


    Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

    Další články z rubriky

    Důchodce, který „uvěřil“. Nechtějte vědět, co za chvíli poběží na ČT

    7:15 Důchodce, který „uvěřil“. Nechtějte vědět, co za chvíli poběží na ČT

    Zmatený důchodce, který uvěřil fake news o atomové válce a chodí po městě v atombordelu. To je hlavn…