Odchod Johna chce každý druhý policista

12.03.2011 8:41

Více než polovina členů Policie ČR vyzývá šéfa resortu vnitra Radka Johna (VV) k odstoupení z funkce. John se ale hájí, policisté prý pláčí na špatném hrobě.

Odchod Johna chce každý druhý policista

Petici, která žádá odstoupení ministra vnitra Radka Johna (VV), už podle odborářů podepsalo asi 21 800 policistů. Celkem má bezpečnostní sbor 41 tisíc příslušníků.

John nemá naši důvěru, volají odbory

"Potvrzuje to, že pan ministr nemá důvěru policistů. Především se na tom podepisuje jeho vystupování a to, jak hovoří o policistech," uvedl pro Lidové noviny jeden z hlavních iniciátorů petice, šéf Nezávislého odborového svazu Policie ČR Milan Štěpánek. Policisté ministrovi ale také  vyčítají, že jim měsíčně platy klesly v průměru o dva až tři tisíce.

John však podobné kritiky odmítá. Podle něj odbory dělají politiku a pletou si adresáta. "Petici měli adresovat vládě, která jednomyslně odhlasovala rozpočtové škrty, a­ tím pádem by měla odvolat sama sebe," řekl deníku.

Navíc není ani koruna, hájí se John

Fakt, že jeho odvolání požaduje více než polovina policejního sboru, nehodlá řešit. "O čem bych jednal? Ve státním rozpočtu není ani jedna  koruna, ale dluh 135 miliard. Nikdo není schopen vyjednat pro resort vnitra ani korunu navíc," tvrdí John.

Oficiálně petice končí 15. března. Poté odboráři dokument předloží premiérovi Petru Nečasovi (ODS), který by na něj měl do poloviny dubna zareagovat.

Nečas mlčí

"Pan premiér se k tomu vyjádří až poté, co mu bude petice doručena," vzkázal Nečas přes svého mluvčího Jana Osúcha. Jak s peticí odboráři naloží, pokud premiér požadavky policistů nevyslyší, zatím nechtějí prozradit.

Více čtěte:

  • Šetří na nás, neváží si nás. To policisté vyčtou Johnovi v petici
  • Hlavouni berou peníze na platy policistů. Podám si je, zuří John
  • Policisté a hasiči: Proč petice? Místo na platy jdou peníze na provoz
  • Chytli ho. Bývalý policejní prezident jel přes stovku na padesátce
  • Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

    reklama

    autor: jas

    Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

    znásilnění

    Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

    Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


    Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

    Další články z rubriky

    Jejda, pirátské špinavé prádlo. „Řežou se mezi sebou.“ V Praze problém až u soudu

    4:44 Jejda, pirátské špinavé prádlo. „Řežou se mezi sebou.“ V Praze problém až u soudu

    Prozradil pirátský poradce Petr Beneš z pražského magistrátu citlivé informace protistraně, s níž se…