Kvůli ozbrojencům padala další hlava

16.03.2011 19:37

Vpád ozbrojenců do ČT stál místo dalšího člena Vojenského zpravodajství. Tentokrát šlo o velitele zásahu Pavla Marečka.

Kvůli ozbrojencům padala další hlava

Kvůli pátečnímu zásahu v České televizi přišel o místo další ze šéfů Vojenské policie. Jiří Neubauer, kterého v sobotu řízením útvaru pověřil ministr obrany Alexandr Vondra (ODS), odvolal z funkce velitele zásahu Pavla Marečka.

"Úkon nebyl realizován podle platných právních předpisů a nebyly informovány příslušné osoby včetně ministra obrany. Nebyla ani dodržena taktika postupu orgánu při vstupu do televize včetně samotné prohlídky," uvedl podle severu iHNed.cz Neubauer, podle něhož zásah prošetřuje i inspekce ministra obrany.

Více o tématu ozbrojenci v ČT

Vojenská policie již také v poledne vrátila všechny věci dvou ze tří redaktorů České televize - Luboše Rosího a Richarda Samka, které neoprávněně zabavila.

 "Vrátili jsme více než 80 procent zajištěných stop. Panu Samkovi a Rosímu byly vráceny všechny věci, aniž by byl nějak zkoumán jejich obsah. Vrátili jsme i část věcí pana Rožánka, další část bude vrácena neprodleně v souladu s trestním řádem," uvedl Neubauer.

Ozbrojenci vpadli do ČT v pátek před hlavní zpravodajskou relací Události. Co objektu vtrhli za účelem získat dokument o případu bývalého šéfa vojenského zpravodajství Miroslava Krejčíka, ten však nenašli. A tak si odnesli řadu jiných listin a předmětů. Některé z nich ale ve středu dotyčným redaktorům vrátili.

Čtěte také:

Samopaly v ČT: Mluví se o zničení Vondry
Šťastný je v šoku: Nepochopitelná demonstrace síly v ČT

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jas

Ing. Martin Kolovratník byl položen dotaz

Byl byste pro, aby měli cyklisti SPZ?

Cyklisti jsou všude a dost často bohužel nedbají pravidel silničního provozu. Už víckrát se mi ale stalo, že udělali nějaký přestupek a vlastně jim to projde, protože je nemáte jak identifikovat, i když je třeba natočíte nebo je zachytí nějaká kamera. Neměli by mít na kole něco, podle čeho půjdou id...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

George Soros. Nové nařčení, které nikdo jen tak nesmete

20:21 George Soros. Nové nařčení, které nikdo jen tak nesmete

Americký prezident Joe Biden se potýká při řešení situace na prestižních univerzitách, obsazených pr…