Dimun: Omluvte se Paroubkovi. Na sjezdu by chybět neměl

16.03.2011 22:23

Petr Dimun soudí, že by se ČSSD měla Jiřímu Paroubkovi omluvit a dodatečně jej na sjezd strany pozvat. Bylo by to prý slušné a logické.

Dimun: Omluvte se Paroubkovi. Na sjezdu by chybět neměl

Ač bývalý šéf marketingu sociální demokracie Petr Dimun přiznává, že je ve sporu o to, zda na sjezd strany pozvat či nepozvat bývalého předsedu partaje Jiřího Paroubka, zaujatý, neodpustí si jeho hodnocení.

Právě diskuze o tom, zda by vedení strany Paroubka mělo na brněnský sjezd pozvat podle něho totiž výmluvně vypovídají o současném stavu ČSSD.

Více k tématu volba předsedy ČSSD

Na serveru Vaševěc.cz tak Dimun popsal i své snahy, které měly vést k tomu, aby byl exšéf strany na sjezd pozván osobnější než formální pozvánkou.

Dimun přemlouval Tejce. Neúspěšně

"Zhruba před čtrnácti dny jsem totiž upozornil poslance a stínového ministra vnitra za ČSSD Jeronýma Tejce, který je jedním z nejbližších spojenců úřadujícího předsedy ČSSD Bohuslava Sobotky, na poněkud trapnou situaci, kdy Jiřímu Paroubkovi dorazila jen oficiální, hromadná pozvánka coby řadovému poslanci strany. Vyjádřil jsem názor, že je podle mne namístě uvažovat jak o osobním pozvání, tak o možnosti zařadit jeho vystoupení do programu sjezdu," uvedl Dimun na webu s tím, že osobní pozvání bývalého předsedy by považoval nejen za slušné, ale i logické.

Podle bývalého šéfa stranického PR se totiž téměř všichni členové současného vedení vůči Paroubkově osobě nějak vymezují. Bylo by tak podle něho "férové a neustrašené" nejen jej na sjez pozvat, ale také mu dát prostor k vystoupení.

Věc Paroubek je uzavřena?

Dimun tak odsoudil oficiální postoj, jaký k Paroubkově (ne)pozvání zastává Lidový dům. Ten podle něho považuje "už samotné pozvání Jiřího Paroubka jako řadového poslance za dostatečné, čímž má celou věc za uzavřenou a Paroubek tak prý nemá důvod si stěžovat."

Takové stanovisko se ale Dimunovi nelíbí. Jediný logický závěr z celé patové situace by tak podle něho byla omluva.  Zatím to však nevypadá, že se jí Paroubek dočká.

Čtěte také:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jas

komunikace

Jak víte, že když vy teď o důchodové reformě nechcete s vládou komunikovat, že oni pak budou komunikovat s vámi? Není tohle hlavní problém, že se na zásadních věcech nedokážete dohodnout? A ještě jedna věc, s kým budete chtít vládu tvořit, když to odmítáte se SPD a evidentně se stranami SPOLU se na ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jejda, pirátské špinavé prádlo. „Řežou se mezi sebou.“ V Praze problém až u soudu

4:44 Jejda, pirátské špinavé prádlo. „Řežou se mezi sebou.“ V Praze problém až u soudu

Prozradil pirátský poradce Petr Beneš z pražského magistrátu citlivé informace protistraně, s níž se…