Hejtman Palas opět středobodem bulváru. Stále nevysvětlil původ jmění

29.03.2011 9:33

Deník Blesk si všimnul jmění současného hejtmana Jaroslava Palase (ČSSD). „Kde vzal na rodinná sídla, například třípatrovou vilu v Krnově, na stavbu paláce v Ludvíkově, který ho přišel nejméně na 20 miliónů. Z čeho platí svá auta?,“ táže se Blesk.

Hejtman Palas opět středobodem bulváru. Stále nevysvětlil původ jmění

Sociálně demokratický hejtman Moravskoslezského kraje Jaroslav Palas si vozí své pozadí v luxusním autě Maybach a staví si honosné vily. Blesk to ale komentuje poněkud ostřeji, než bývá zvykem: „Věříme, že spravedlnost nebude dlouho slepá a že Palas za své podvůdky a podvody přijde tam, kam patří. Do vězení."

Deník připomíná, že Palas do politiky prorazil jako komunista. Pak přešel do Levého bloku, ale pevně zakotvil až v ČSSD, za niž jeden čas šéfoval jako ministr resortu zemědělství a také stál za podezřelou privatizací Setuzy.

Z čela strany jej vyštval zpátky na Moravu až tehdejší předseda ČSSD Jiří Paroubek slovy, že je pro stranu zátěží. Jenže i na Moravě si Palas našel své místo: v krajských volbách zabodoval a stal se hejtmanem. Navíc v kraji uzavřel koalici s komunisty.

„Málokdo v té době tušil, že v Ludvíkově začal stavět luxusní penzion za více než 20 miliónů korun...O tom, kde vzal peníze na penzion, už Palas několik let zarytě mlčí," připomněl pak bulvární deník Palasovu kauzu se stavbou velkopanského sídla.

Úspory prý měl malé, kryla to Setuza?

Podle deníku ještě v roce 2002 přitom v majetkovém přiznání uváděl, že má pouze úspory ve výši 200 tisíc korun a ani ve veřejných funkcích tolik oficiálně vydělat nemohl. Blesk si však všimnul toho, že v roce 2005 Palas „posvětil" podezřelý prodej obří potravinářské firmy Setuza lidem napojeným na prominenty organizovaného zločinu Františka Mrázka (byl zastřelen) a Tomáše Pitra, jenž je nyní ve vazbě ve Švýcarsku.

Bulvární periodikum navíc napsalo, že Palas jde nyní po hlavě do reformy krajského zdravotnictví. V tom se prý ročně točí až čtyři miliardy. „Hetman proto neváhal a začal s reformou, při níž se snaží sloučit všechny špitály do jednoho. Tato reforma jistě nabídne mnohým nová lukrativní místa, a když se ztratí nějaký ten miliónek, no co," řekl pak Blesku v této souvislosti důvěryhodný zdroj, který si nepřál být jmenován.  

Čtěte také:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: olb

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Mladí si myslí, že všechno zachránili Američané“. Plzeňský památník obětí války se smutným osudem

21:38 „Mladí si myslí, že všechno zachránili Američané“. Plzeňský památník obětí války se smutným osudem

Zrezivělý památník; víc, než se na pohled zdá. Jména škodováckých obětí druhé světové války po necel…