Škárka a Huml? Zlobivé děti, hodnotí Klasnová

04.04.2011 23:35

Podle členky VV Kateřiny Klasnové se někteří členové této strany chovají nedospěle. Přirovnala je dokonce k malým dětem.

Škárka a Huml? Zlobivé děti, hodnotí Klasnová

Výroky poslance Věcí veřejných Jaroslava Škárky o finančních obnosech, které údajně v obálce dostával za loajalitu a mlčení o stranickém financování, bude ve čtvrtek řešit poslanecký klub strany.

SLEDUJEME téma peníze za mlčení ve VV

Předseda strany a ministr vnitra Radek John řekl, že Škárka stranu poškozuje opakovaně. Je prý však absurdní, že by poslanec dobrovolně novinářům oznamoval svůj podíl na trestném činu.

"My jsme opakovaně říkali panu Škárkovi, že poškozuje Věci veřejné a tohle je samozřejmě velké poškození. Teď jde o to, jestli bylo vědomé nebo nešťastné," řekl John v pondělí o  informacích, které uvedlo aktuální vydání týdeníku Respekt.

Klasnová: Naši politici zlobí

Do Škárky, ale i dalšího poslance VV Stanislava Humla, který nedávno označil vrcholné představitele strany za všehoschopné lidi, se opřela ale i místopředsedkyně VV Kateřina Klasnová.

"Myslím, že jsou to takové zlobivé děti, třeba pan poslanec Huml, které to zkouší: Utrhnu tomu broučkovi nožičku, ještě jednu nožičku a vida! Nic se neděje, tak utrhnu křidýlko. Zkouší, kam až mohou zajít," uvedla v pondělí.

Peníze prý dostával v obálce

Podle časopisu Škárka v rozhovoru s redaktory řekl, že dostává od lidí kolem ministra dopravy Víta Bárty (VV) peníze za loajalitu ke straně a za mlčení o jejím financování. Škárkovi údajně nosili peníze v obálce poslanci Michal Babák a Radim Vysloužil.

Sám Škárka ale braní úplatků popřel. Prý šlo o mystifikaci a jakousi odvetu za to, že novinářka nedodržela slib, že rozhovor s ním nebude nahrávat.

Škárka vše popírá

Není pravda, že bych od někoho něco dostal, je to výmysl," komentoval informace pro ParlamentníListy.cz. "Veškeré materiály, které Respekt má, jsou jenom mystifikace a fabulace," dodal.

Čtvrteční poslanecký klub bude chtít ale jeho osobní vysvětlení celé věci. "Chceme slyšet, co to mělo celé znamenat," řekl John. "Je to od pana poslance Škárky - ať už je to tak nebo tak - velice, velice nešťastné. Vůbec tomu nerozumím," podotkla poslankyně Karolína Peake.

Více čtěte:

Škárka prý dostává peníze za mlčení a loajalitu. Jen fabulace, brání se
Škárka odmítl spekulace o svém odchodu z klubu VV

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jas

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Aby nám EU neuchvátili extrémisti.“ Nerudová prozradila, proč chce do Bruselu

11:22 „Aby nám EU neuchvátili extrémisti.“ Nerudová prozradila, proč chce do Bruselu

Jednotná v rozmanitosti. Motto, které EU používá už od roku 2000. Je ale i po 24 letech jednota skál…