Škárka prý dostává peníze za mlčení a loajalitu. Jen fabulace, brání se

03.04.2011 19:55

Véčkařský poslanec připustil, že z vedení strany k němu proudí za loajálnost k partaji peníze. Dostává je prý v obálce. Následně pro ParlamentníListy.cz řekl, že si vše vymyslel.

Škárka prý dostává peníze za mlčení a loajalitu. Jen fabulace, brání se

Poslanec a místopředseda Věcí veřejných Jaroslav Škárka v rozhovoru pro týdeník Respekt  řekl, že dostává od lidí kolem ministra dopravy Víta Bárty (VV) peníze za loajalitu ke straně a za mlčení o jejím financování.

Peníze dostával prý v obálce

Škárkovi údajně nosili peníze v obálce poslanci Michal Babák a Radim Vysloužil. Respekt to uvedl v pondělním vydání. Informaci z listu získala v předstihu ČTK.

Škárka odmítl spekulace o svém odchodu z klubu VV

Škárka podle listu také tvrdí, že stejně jako s ním bylo o penězích jednáno i s některými dalšími poslanci včetně předsedy strany Radka Johna. Bárta, John i Babák se proti Škárkovým tvrzením ohradili. 

Když se ParlamentníListy.cz Škárky zeptaly na podrobnosti, veškeré informace popřel s tím, že si je vymyslel v rozhovoru s redaktorkou Respektu. "Není pravda, že bych od někoho něco dostal, je to výmysl," komentoval zveřejnění informace pro ParlamentníListy.cz. "Veškeré materiály, které Respekt má, jsou jenom mystifikace a fabulace," dodal.

Podrobněji:
Respekt lže. Peníze jsem nedostal. Vše jsem si vymyslel, tvrdí Škárka

Bárta je šokován

"Peníze nikomu nedávám, ani přes prostředníky. Je to pro mě naprosto šokující," řekl Bárta, vnímaný jako neoficiální lídr VV. Podobně se vyjádřil i John. "To je úplně absurdní. Nikdy jsem od Bárty ani nikoho jiného nic nevzal," prohlásil. 

V krátké době je to už druhé obvinění člena strany na adresu jejího vedení. Mladá fronta Dnes koncem týdne uvedla, že poslanec VV Stanislav Huml rozeslal e-mail, v němž označuje čelné představitele VV za všehoschopné lidi, mezi jejichž metody patří vydírání a nátlakové akce.

Více čtěte:
Ty musíš být úplný de...., řval prý John na ministra Dobeše
Bárta odjel a u Véček se našel práskač

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jas

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Že ji neměli rádi? Za tím bude něco jiného. Petr Žantovský tuší, co je za koncem ministryně

4:44 Že ji neměli rádi? Za tím bude něco jiného. Petr Žantovský tuší, co je za koncem ministryně

TÝDEN V MÉDIÍCH Za hodně brutální znásilnění vnímání politiky se dá brát vyjádření Heleny Langšádlov…