Nabídku od Bárty jsme dostali všichni, tvrdí poslanec VV

07.04.2011 14:00

Kauza, která otřásá stranou Věci veřejné, považuje poslanec za tuto stranu Josef Novotný za staré hříchy VV. Ve sporu bývalého místopředsedy Jaroslava Škárky a faktického šéfa strany Víta Bárty úplně nevěří ani jedné ze skupin, ale v rozhovoru pro Týden.cz to celé vnímá jako proces obnovy.

Nabídku od Bárty jsme dostali všichni, tvrdí poslanec VV

Poslanec za Věci veřejné a člen SNK ED Josef Novotný řekl v rozhovoru pro on-line deník Týden.cz, že nabídku půjčky dostali od Víta Bárty všichni. Potvrzuje tak část tvrzení ministra dopravy, který při vysvětlování údajného úplatku pro bývalého místopředsedu Jaroslava Škárku mluvil o půjčce a dokládal to tím, že nabízel půjčky všem v poslaneckém klubu VV.

Novotný se pozastavuje nad počínáním Škárky a jeho chování na něj působí dojmem, jako by na něj někdo tlačil. „Mám z toho pocit kmotrovských her. Oba s Bártou byli kamarádi naprosto loajální, úplní bratři v triku. Taková obálka by u jiných byla průšvih, ale u nich dvou ne," říká Novotný pro Týden.cz.

Musí se prosadit reformní zákony, ostatní musí jít stranou

Z variant, které přicházejí v úvahu v případě rozštěpení klubu VV, zcela odmítá velkou koalici. „To je katastrofa pro tento stát. Zakrytí korupce, nejhorší, co může být. A nové volby v této situaci, kdy o financování politických stran a kampaní je naprosté ticho? Strany švindlují se slevami na kampani, takže co s tím chcete dělat? Jedině prosadit reformní zákony a vykřesat kmotry ze stran," míní Novotný.

Člen SNK ED se odmítá přiřadit k jakékoli skupině ve VV, tedy k rebelům či loajálním. „Snažím se dělat nějakou práci, ale není moc prostoru, protože se tady furt řeší nějaké blbosti. Já tam vidím ne skupiny, ale proces, který nastává a povede snad k vyčištění těch problémů z minulosti," doufá poslanec za Věci veřejné.

O Humla se nebojí, důvod pro vyloučení z klubu není

Před odpoledním jednáním klubu si je jist, že nedojde k vyloučení Stanislava Humla, jak se o tom už nějakou dobu spekuluje. „Chtěl bych vědět, na základě čeho by se vylučovalo. Humla v žádném případě nevyloučí. Já jsem se s ním vsadil, že vyloučený nebude. O lahev vína. Teď jen doufám, že mně nepřinese krabicové," dodává Novotný.

K věci:

Válka ve Věcech veřejných. John: Kočí se pokouší o puč 

Škárka se nám ozval z neznámého místa. Má další dokumenty 

Nové odhalení o Vítu Bártovi: Divné peníze pro VV

Foto: veciverejne.cz

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jih

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„EU nikdy nebude na hranicích střílet,“ slíbil Rakušan. Ale narazil

14:05 „EU nikdy nebude na hranicích střílet,“ slíbil Rakušan. Ale narazil

„Migrační solidarita je falešná a ďábelská hodnota,“ vzkázal právník Robert Kotzian ministru vnitra …