Krejčíře propustili na kauci

08.04.2011 14:31

Podnikatel a uprchlík Radovan Krejčíř byl podle rozhodnutí jihoafrického soudu propuštěn na kauci. Ohrožení, že by nyní mohl ovlivňovat svědky a manipulovat s důkazy, jsou jen spekulace, rozhodl soud.

Krejčíře propustili na kauci

Podnikatel Radovan Krejčíř byl za milionovou kauci propuštěn na svobodu. Podle serveru Times Live zaplatil Krejčíř za propuštění půl milionu randů (zhruba 1,3 milionu korun). Jihoafrický soud uvěřil, že Krejčíř nemá v plánu ze země uniknout. "Domnívám se tedy, že zájmy spravedlnosti nebudou ohroženy, pokud bude propuštěn na kauci," citoval rozhodnutí soudce Phillipa Ventera server Times Live.

Krejčíř nemá kam uniknout, tvrdí soud 

Podle obhajovy údajně Krejčíř nemá kam uprchnout. Prokuratura soudu ale namítala, že podnikatel má všechny prostředky k tomu, aby se soudu vyhnul, a žádala, aby soud propuštění na kauci zamítl.

Krejčíř stanul před soudem kvůli podezření na mnohamilionový pojistný podvod, kdy na pojišťovnu fingoval, že má rakovinu.

Státní zastupitel je šokován 

Obavy, že by podnikatel po propuštění mohl ovlivňovat svědky nebo manipulovat s důkazy jsou podle soudu jen spekulace. Státní zástupce byl po rozhodnutí soudce podle reportéra serveru News24 "doslova v šoku".

Krejčíř před soudem prohlásil, že o svém zadržení věděl už týdny před tím, než se policistům sám vydal. Řekl rovněž, že tamní elitní policejní jednotce Hawks poslal dopis s nabídkou spolupráce.

Související:

Krejčíř zřejmě opravdu vraždil

Krejčíř se snažil obelhat Klause

foto:  seychellesweekly.com 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nip

Ing. Libor Turek, Ph.D. byl položen dotaz

Srovnání

Dobrý den, pane poslanče, nejsem si jistý, zda se od vás dočkám upřímné odpovědi, ale prosím o ni. Fiala tvrdí, jak jsme super, že hrajeme první ligu, a že se srovnáváme s těmi nejlepšími. Má podle vás pravdu nebo, což si myslím já, z nás dělá premiér blázny? V čem přesně se můžeme srovnávat s těmi ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Čert vás vem! Oslavy osvobození se v ČR zvrhly hned ráno

9:44 Čert vás vem! Oslavy osvobození se v ČR zvrhly hned ráno

Oslavy osvobození od nacismu nabírají na českém internetu spád hned ráno. Šlechtic Jiří Lobkowicz oz…